В Іршаві відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня Незалежності України

24 серпня наша країна відзначає День Незалежності. На жаль цього року через карантин святкування проходять в особливому форматі. Довелося відмовитися від традиційних масових зібрань, заходів та концертів. Сьогодні в м. Іршава з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 29-ї річниці Незалежності України відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятного знаку Борцям за свободу і незалежність України, Героям Небесної Сотні та загиблим в АТО. У заході прийняли  участь ветерани АТО та представники громадських організацій,  керівники району та міста, правоохоронних та силових структур. Також учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто поліг за Волю й Незалежність України. На завершення вихованці Іршавського районного центру позашкільної роботи здійснили вже традиційний велопробіг з м. Іршава до с. Заріччя та поклали квіти до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку.

Оголошення

У зв’язку з початком робіт по поточному середньому ремонту асфальтового покриття на вул. Гагаріна від кафе «Куба» в напрямку з/д переїзду – перехрестя на Ільницю-Брід рух на даній частині дороги буде частково обмежений. Прохання до водіїв бути уважними, проїжджаючи біля місця проведення ремонтних робіт, а також не паркувати машини на узбіччях де безпосередньо проходитимуть роботи.

На вул. Севастянова буде нова каналізаційна мережа

Вчора відбулася виїзна зустріч Іршавського міського голови Степана Бобика та заступника Олександра Куртинця з жителями вулиці Севастянова на їх прохання. Головна тема, яка обговорювалась на зустрічі – будівництво каналізаційної мережі на даній вулиці. Оскільки під час карантину пов’язаного з епідемією COVID-19 доходи міськради значно впали, розпочати роботи раніше не було можливості у зв’язку із браком коштів. Наразі з послабленням карантину поступлення, хоч і не такі як було заплановано збільшились, що дає змогу невдовзі розпочати будівництво каналізації. Загалом протяжність нової каналізаційної мережі більше 1500 м.

Незабаром початок нового навчального року

Як ми вже повідомляли у Іршавській ОТГ  з 10 серпня відкрилися заклади дошкільної освіти. Всі вони працюють згідно карантинних вимог. Наразі  ведеться підготовка всіх закладів загальної середньої освіти Іршавської ОТГ до початку роботи.  Під час карантину всі школи будуть працювати за відповідними карантинними правилами. Зокрема, керівники закладів повинні провести роз’яснення та інструктажі для персоналу та учнів про запобігання зараження та поширення коронавірусом, як реагувати на симптоми COVID-19 та як правильно використовувати й утилізувати засоби особистого захисту.

З понеділка розпочне свою роботу дитсадок № 2.

Як ми вже повідомляли з 10 серпня в Іршавській ОТГ відкрилися всі заклади дошкільної освіти за винятком дитсадка  № 2.  Оскільки  у мами однієї з працівниць було підтверджено захворювання на коронавірус, а дана працівниця протягом тижня виходила на роботу та брала участь у підготовці садка до відкриття, тому було вирішено відтермінувати відкриття закладу. У неї відразу ж було забрано біоматеріали для проведення тесту. Оскільки після лабораторних досліджень зараження на СОVID-19 у неї не підтвердилось прийнято рішення,  що дитсадок № 2 розпочне свою роботу з понеділка, 17 серпня 2020 року і працюватиме згідно карантинних норм і правил, як і всі інші дитсадки. Що ж до даної працівниці, то наразі вона перебуває на самоізоляції.

Відбулася звітно-виборча конференція Іршавської районної організації Товариства Червоного Хреста України

На конференцію були запрошені голова Закарпатської обласної організації товариства Червоного хреста Іванна Сабо, заступник голови ЗО ОТЧХУ Марія Кітченко,  голова районної ради Віктор Симканинець, Іршавський міський голова Степан Бобик, начальник відділу охорони здоров’я Іршавського району Сергій Караслай, голови первинних організацій, представники медичних закладів, ветеранських організацій та навчальних закладів. Делегатам і запрошеним конференції прозвітувалися в. о. голови районної організації Товариства Червоного Хреста України Наталія Береш та  голова ревізійної комісії Оксана Кебелеш.

Завершено будівництво першої черги тротуару до школи № 2

По вулиці Шкільна, від вул. Білецька в напрямку дитсадка № 1 здійснено будівництво першої черги нового тротуару. По цій дорозі щодня проходить чимала кількість жителів, оскільки тут знаходиться багато об’єктів соціальної сфери.  Саме тому для підвищення рівня безпеки руху пішоходів, депутатами міськради було прийнято рішення про влаштування тротуару. Наразі підрядною організацією збудовано і встелено асфальтобетоном більше 300 метрів нового тротуару. Також при будівництві тротуару було заасфальтовано куточки для встановлення лавок, де звикли відпочивати жителі даного мікрорайону. Відтепер по новій пішохідній доріжці батькам набагато зручніше вести дітей у садочок, а з першого вересня дітки безпечно зможуть добиратися до школи та ліцею.

Розгляд питання щодо спільного майна громад Іршавщини

Зважаючи на чергове звернення Іршавської міськради, головою Іршавської районної ради організована робоча зустріч за участю голів і окремих депутатів районної і міської рад та голови райдержадміністрації, щодо вирішення питання передачі об’єктів спільної власності, які знаходяться на території Іршави у комунальну власність Іршавської ОТГ. Кожна із сторін гостро і активно доводила свою позицію, але після конструктивного обговорення майже всі погодились із тим, що спільне майно повинно залишитися у власності іршавчан. Після непростої дискусії було досягнуто домовленості, що районна рада надасть список об’єктів, які вони готові передати Іршавській громаді, після чого депутати міськради приймуть рішення про звернення до райради щодо передачі даних об’єктів спільної власності у комунальну власність Іршавської ОТГ. Про подальший хід робіт будемо і надалі інформувати громадськість міста та району.