Електронний кабінет платника»: як отримати відомості з ДРФО – платників податків про доходи та утримані податки

Фахівці гу дпс У Закарпатській області інформують платників податків про алгоритм дій ФО, яка має кваліфікований електронний підпис, для направлення запиту про отримання відомостей з ДРФО – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді через меню «ЕК для громадян» «Електронного кабінету платника». 

Граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи

Для фізичних осіб – платників податків – резидентів України, дохід, отриманий у вигляді суми коштів чи безоплатно наданих товарів (послуг), що надані за рахунок бюджетних коштів іноземних держав та їх державних фондів такому платнику податків та членам його сім’ї першого ступеня споріднення як особам, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України і скористалися правом на тимчасовий захист відповідно до законодавства такої іноземної держави, відповідно до п. 27 підрозділу 1 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ не включаються до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку за 2022 та 2023 податкові (звітні) роки.

Про відповідальність суб’єктів господарювання за незабезпечення можливості здійснення безготівкових розрахунків за продані товари

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області інформують про відповідальність, яка застосовується до суб’єктів господарювання за незабезпечення починаючи з 1 січня 2023 року можливості здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги), включаючи товари (послуги), реалізація (надання) яких здійснюється дистанційно.

Щодо бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

Чи є об’єкти нерухомого майна, які не перевищують норми, визначені п. 10 підрозділу 94 розділу ХХ Податкового кодексу України, але придбані за рахунок коштів,  з яких не були сплачені податки та відображені фізичною особою у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Щодо зазначення у деклараціях коду за КАТОТТГ території територіальної громади

Який код території територіальної громади за місцезнаходженням об’єкта оподаткування має зазначатися (заповнення ряд. 7 декларації з плати за землю, заголовна частина додатку 1 та додатку 2 до декларації з податку на майно, ряд. 8 декларації з транспортного податку, ряд. 2 додатку до декларації з туристичного збору,  ряд. 2 додатку до декларації збору за місця для паркування).

Працює нова комунікаційна платформа із закарпатськими податківцями

Фахівці Державної податкової служби України роблять все для того аби максимально оперативно реагувати на звернення платників податків. Зокрема, використовуються різні формати взаємодії – гарячі лінії, контакт-центр, відповіді на запити на отримання публічної інформації, робочі зустрічі, семінару та тренінги тощо. Один з таких форматів співпраці податкової з бізнесом – комунікаційна податкова платформа.

Про заміну Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС на Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державна податкова служба України

Інформуємо користувачів кваліфікованих електронних довірчих послуг Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС, що 23 червня 2021 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 641 «Про реалізацію експериментального проекту щодо забезпечення безперервного надання кваліфікованих електронних довірчих послуг Державною податковою службою» (далі – Постанова), на виконання якої: 

Щодо забезпечення торговцями можливості здійснення безготівкових розрахунків

Відповідно до пункту першого постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 № 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)» торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб (крім торговців фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку першої групи, торговців, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції) з 1 січня 2023 року повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги).