Обговорили реалізацію у громаді Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека"

Минулого тижня, в приміщенні міського Центру позашкільної освіти відбулось засідання круглого столу, де було обговорено «Національний план дій з виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 «ЖІНКИ, МИР, БЕЗПЕКА» на період до 2025 року та його локалізацію у Закарпатській області». 1325 – це номер Резолюції Ради Безпеки ООН, яку ухвалили 2000 року під назвою "Жінки, мир, безпека". Радбез Організації Об’єднаних Націй визнав, що збройна агресія і кризи по-різному впливають на жінок і дівчат та чоловіків.

Мешканці Закарпаття, у разі порушення їх прав, можуть звертатися до Представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Закарпатській області

Незважаючи на особливий режим роботи Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в умовах воєнного стану, мешканці Закарпатської області мають можливість й надалі звертатися до Представництва Уповноваженого в Закарпатській області у разі порушення їх прав.

Інформація про роботу бібліотек КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради за січень-лютий місяці 2023 року

Публічні бібліотеки Іршавської територіальної громади завжди були і є центрами духовного, культурного та пізнавального розвитку. Зберігаючи традиції та використовуючи сучасні організаційні форми, методи, прийоми і засоби, вони й надалі займають провідне місце в системі соціальної активності.

День Героїв Небесної Сотні: «Час плине - а пам’ять залишається…»

День Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. – відважних співвітчизників, які ціною власного життя без зброї в руках змінили майбутній курс нашої держави. Саме сьогодні, 9 років тому, на Майдані в Києві загинуло найбільше активістів Революції Гідності...