Розвиток рекреаційно-туристичної перспективи Національного природного парку «Зачарований край» співфінансування та співпраця

        Національний природний парк «Зачарований край» створений Указом Президента України від 2009р. Парк є природоохоронною, рекреаційною, культурно-освітньою, науково-дослідною установою загальнодержавного значення i входить до складу природно-заповiдного фонду України, охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення та використання та має важливе природоохоронне, естетичне, наукове, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення. Це один із перспективних куточків України для будівництва і розширення існуючих оздоровчо-відпочинкових комплексів. Крім цього, Національний природний парк «Зачарований край» є й платником податків до місцевого бюджету територіальної громади. З огляду на перспективу туристично – рекреаційної роботи на території громади міська рада, зокрема депутатський корпус міської ради, виділили 200000 грн для спільної роботи щодо облаштування місця стоянки для туристів. Це перший спільний проект з Національним природним парком у вигляді співфінансування та реалізації програми. Слід зуважити, що Національний природний парк включений у перелік об’єктів, які подаються для Міжнародних грантів в участі для залучення інвестицій на території громад.      Цими днями міський голова Віктор Симканинець та його заступник Іван Васильцюн відвідали офіс Національного природного парку «Зачарований край» який розташований на території Ільницького старостату, де у розмові з його керівником – Василем Фенничем обговорили перспективи реалізації даного об’єкту та співпрацю між Національним парком і місцевими органами місцевого самоврядування. Вбачаємо у цій співпраці далекоглядні плани, а Національний природний парк «Зачарований край» як одну з привабливих візиток нашої громади.

Міський голова взяв участь у зборах кооператорів з нагоди професійного свята Міжнародного дня кооперативів

          4 липня, відбулися збори кооператорів з нагоди професійного свята Міжнародного дня кооперативів, яке відмічається щороку в першу суботу липня. Основним завданням та принципами кооперативного руху є єдність, взаємодопомога, для сприяння соціального, економічного розвитку людей.

Відбулося відзначення Дня Національної поліції України у нашій громаді за участі міського голови

Сьогодні, традиційно, четвертого  липня, відбулося відзначення Дня Національної поліції України та нагородження з цієї нагоди кращих поліцейських. У святковому збранні взяли участь Іршавський міський голова Віктор Симканинець та голови сусідніх територіальних громад.

Нові зустрічі з «Проліском»

Вихованці відпочинково-оздоровчого табору «Веселка» Іршавського міського центру позашкільної освіти та закладів дошкільної освіти: №1 «Ромашка», №4 «Ялиночка» м. Іршава, відвідали у міському будинку культури масовий захід «Чарівний світ казок Василя Шкірі».