На Красному Полі відбулась офіційна церемонія покладання квітів з нагоди 84-ї річниці проголошення Карпатської України

Сьогодні, 15 березня, одна з найвизначніших дат в історії нашого Закарпатського краю: 15 березня 1939 року Сойм Карпатської Русі проголосив незалежність Республіки Карпатська Україна, Президентом якої став Августин Волошин. Сойм ухвалив Конституцію, українську мову як державну,  синьо-жовтий прапор та національний гімн «Ще не вмерла Україна...» І хоча існувала Карпатська Україна всього 3 дні, але своїм існуванням вона вкотре підтвердила одвічне прагнення нашого народу жити вільно та вільно господарювати на своїй землі. Це те, за що ми боремося й сьогодні! Повторивши подвиг героїв Крут, молоді січовики першими в Європі чинили озброєний опір фашистським окупантам і віддали свої життя за свободу рідної землі. На Красному полі поблизу м.Хуст, відбувся кровопролитний бій між слабо вишколеними й озброєними захисниками Карпатської України – воїнами Карпатської Січі та добре вимуштрованою армією фашистських загарбників. Сили були нерівні…

Звіт про роботу старости Загатянського старостинського округу

Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Положенням про старосту села та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльності та взаємовідносинами із Іршавською територіальною громадою звітую про роботу старости за період січень-лютий 2023року.

Обговорено стратегічне бачення розвитку нашої громади

10 березня, в міській раді відбулась нарада, участь в якій взяли виконавчий директор Закарпатського РВ АМУ Олег Лукша, експерти проекту USAID «ГОВЕРЛА» з підготовки Стратегії розвитку Іршавської громади Ірина Сторонянська та Андрій Дуб.

Проведено робочу зустріч та обговорено податкові питання

Днями, міський голова Віктор Симканинець провів робочу зустріч з начальником Іршавської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області  Романом Жибаком  за участі керівників структурних підрозділів міської ради та депутатів. Було обговорено підсумки виконання бюджету за 2022 рік, об‘єктивність та обґрунтованість запланованих показників доходів на 2023 рік, використання електронних сервісів, новації податкового законодавства (особливості нарахування мінімального податкового зобов‘язання), резерви наповнення бюджету.