Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Різдвяні традиції, благодійність та незламний український народ

Дата: 10.01.2024 11:24
Кількість переглядів: 307

Фото без опису

Завершуються радісно-метушливі Різдвяні свята, огорнуті родинним затишком. Війна, звісно, внесла у життя українців свої негативні відтінки емоцій, засмучені родини через очікування рідних із фронту, численні поховання полеглих захисників у громадах, ворог лиш того й чекає щоб народ втомився від боротьби і здався, але ми їм цього не подаруємо. Українці – це вольовий мудрий багатий традиціями народ, який ніколи не здається! А труднощі, як виявилося, тільки об’єднали від найменших до найстарших українців навколо однієї спільної мети – вигнати окупанта із рідної землі та здобувати разом Перемогу.

Колядки, щедрівки, різдвяні й новорічні віншування, вертепні дійства – все це багата незабутня традиція Української Коляди в нашім краю, який усім серцем вітає прихід Божого Сина – надію всього людства, надію України.

Ох, багата ж наша Іршавщина на талановитих діточок. Вони не тільки підтримують українські традиції, а ще займаються благодійністю. Прославляючи народження Христа, юні колядники збирали кошти на підтримку українського війська.

Талановиті виконавці групами та ансамблями мандрували громадою співаючи різдвяні колядки: «У Віфлеємі новина», «Нова радість стала», «Ой, радуйся Земле», «Ой, новина, новина», тим самим бажали усім міцного здоров’я добра та миру. Кожен колектив дивував майстерністю виконання: Молодіжна рада, народний вокальний ансамбль «Смерічки» м.Іршава та народний хор ветеранів м.Іршава радували Іршавщину колядками та щедрівками. Неодноразово лунали колядки і в Іршавській міській раді, де гостинно, на правах господаря громади, колядників зустрічав міський голова Віктор Симканинець.

Дякуємо молодому поколінню, перш за все – за підтримку захисників, активну громадську позицію, юну свідомість, збереження народних традицій мелодійною українською мовою. Та, особлива подяка всім згаданим колективам за підтримання духу Різдва у складний для України час.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь