Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Custody-Records – нова система захисту прав громадян та підвищення довіри людей до поліції

Дата: 15.09.2023 17:11
Кількість переглядів: 558

       Фото без опису

      Вчора, 14 вересня, у приміщенні Іршавської міської ради відбулась нарада за участі поліції ТГ та Закарпатської області, громадян та міської влади щодо запровадження системи «Custody Records» на території нашої громади. Цей новий для суспільства, цікавий термін, являє собою сучасний вид відеофіксації поведінки затриманих осіб та, відповідно їх дії за час перебування у поліцейському відділку. «Custody Records» - проєкт, спрямований на підвищення рівня довіри громадян до правоохоронної системи, який передбачає цілодобову фіксацію всіх дій щодо затриманої особи чи будь-якого громадянина, який потрапляє до відділку поліції та створює безпечне середовище, як для громадян так і для самих поліцейських. Впровадження цієї системи є прикладом сучасної світової практики правоохоронної діяльності, яка дає змогу посилити гарантії захисту затриманих осіб від неналежного поводження та захистити самих правоохоронців від неправдивих звинувачень з боку затриманих осіб.

Тетяна Щерба - капітан поліції, працівниця Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України продемонструвала можливості системи «Custody Records» та успішні приклади її функціонування. У якості прикладу, було відтворено частину робочого відеоролика відзнятого у одному з відділень поліції Закарпаття щодо затримання особи, яка скоїла правопорушення та подальші дії правопорушника у відділку. Затриманий у стані алкогольного спяніння поводив себе агресивно, неприйнятно для суспільних норм, бився головою та іншими частинами тіла об стіни, вилазив на всі можливі вставки у кімнаті, роздягався, а врешті-решт, коли його опитували, сказав що його у відділенні побили. Як зазначають поліціянти, такі випадки непоодинокі, затримані в стані алкогольного або наркотичного спяніння часто поводять себе саме так і  поліцейський, у першу чергу - як  «людина», так само потребує захисту.

Чому така система дієва?  Фіксується уся інформація про особу, яка перебуває у відділку поліції. Хто прийшов, коли, з ким спілкувався, чи не було порушень з боку поліцейських або щодо поліцейських. Якщо йдеться про затриманих – хто затримав, чому, в межах чого, чи спілкувався затриманий з адвокатом. «Custody Records» дає можливість узагальнювати інформацію та здійснювати аналіз щодо кожного конкретного випадку.

Дякуємо начальнику управління головної інспекції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковнику поліції Дьордяй В.І., начальнику відділу управління головної інспекції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковнику  поліції Софілканичу О.В. та особлива подяка капітану поліції, працівниці Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Тетяні Щербі за живий діалог, за проведену інформаційну роботу на території нашої Іршавської громади.

Ну, а поравопорушникам можемо тільки зауважити, сотні разів подумайте як поводитись не тільки у відділенні поліції, а й у суспільстві загалом, адже працює «Custody Records».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь