Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Відбувся тренінг з метою роз’яснення молоді питання гендерної чутливості та гендерної перспективи

Дата: 14.07.2023 14:58
Кількість переглядів: 319

Фото без опису

Сьогодні принцип гендерної рівності в суспільстві розглядається в якості необхідної умови становлення громадянського суспільства. Серед низки наукових термінів, які використовуються в гендерному дискурсі, одним із провідних є поняття гендерної культури, складовими чинниками якого, з точки зору освітньої сутності, є гендерне знання та гендерна чутливість.

Вчора, в Іршавському МЦПО, під патронатом USAUD «Говерла», за участі Мар’яни Колодій та Елеонори Вижняк - тренерів Центру громадських ініціатив, молоді та спеціалістів шкільної та позашкільної освіти, заступника директора Іршавського МЦПО Івана Терпая відбувся тренінг з метою роз’яснення молоді питання гендерної чутливості та гендерної перспективи. Взяв участь у зазначеному заході і міський голова Віктор Симканинець.

В Україні права жінок та чоловіків поступово зрівнюються, але все одно побутує така думка, що жінка повинна сидіти на кухні та доглядати дітей, а на самореалізацію їй не повинно вистачати часу. Щоб подолати гендерні стереотипи у спільноті, однієї людини замало. Тому над цим потрібно постійно працювати і показувати всі свої можливості у самореалізації. Шанобливе ставлення до обох статей, ненадання жодному з них якихось переваг, а також щире ставлення дорослих один до одного сформують у дітей та молоді потрібні висновки про рівноправ’я. Якщо суспільство не буде пасивним, буде толерантним і терплячим – наступне покоління не буде мати хибних висновків у сфері гендерних стереотипів.

 У ході проведення тренером Мар’яною Колодій заходу для присутніх було роз’яснено гендерні рівності, відмінності термінів та гендерні перспективи. Як було зазначено пані Мар’яною, у суспільстві майже не залишилося сфер, де не функціонує на сьогодні умова гендерної рівності.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь