У  річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну, 24 лютого, в  м. Іршава відбулося відкриття встановлених меморіальних дошок з іменами військових, які загинули у війні росії проти України. Їх встановили за ініціативи активістів Іршавщини та сприяння міської ради на стелі, в сквері, перед будівлею Іршавського міського Центру позашкільної освіти. Пам’ять захисників України із числа жителів колишнього Іршавського району вшанували міський голова Віктор Симканинець, сільські голови - Білківської громади Василь Зейкан та Керецьківської громади – Михайло Мушка, військовослужбовці, активісти,  старости старостинських округів, родини Героїв та громадськість.

Зібрання розпочалося із молебню за всіма українськими військовими, загиблими в боях, який очолив настоятель Свято-Іллінського православного храму - протоієрей Михаїл (Юріна). Йому співслужили  протоієрей Василій (Звонар), протоієрей Іоан (Вовканич), протоієрей Михаїл (Лях) храму апостолів Петра і Павла, протоієрей Іоан (Совтан)  церкви святителя Василія Великого. Після   богослужіння присутні запалили лампадки біля Стели Пам'яті та поклали квіти, де, до наявних меморіальних дошок з іменами загиблих від рук росіян Олександра Данільченко, Юрія Соколачко, Юрія Короля, Мирослава Мисли додалось ще 16 воїнів – Дмитра Шаленика, Андрія Матіко, Василя Дідика, Валерія Мателеги, Василя Костраби, Михайла Марканича, Івана Огняника, Асана Джалалова, Павла Мунтяна, Євгена Кузана, Ярослава Беловича, Михайла Горблянського, Василя Сушанина, Івана Феєра, Едуарда Поповича та Михайла Сака.

"Триває війна, яка несе багато горя, болю, смертей, втрат і смутку, забираючи найдорожче. Йде боротьба за свободу, людяність, етичність і право на гідність. Кожен із них, чиї зараз імена увіковічені в мармурі, прощаючись з рідними - обіцяли повернутися живими і відсвяткувати разом Перемогу. Але цього не сталося… Немає слів, щоб висловити повною мірою нашу вдячність всім Захисникам, які боронять нашу землю та немає втішних слівщоб висловити непомірну скорботу за полеглими нашими Героями. Вічна їм слава!" – з такими словами звернувся міський голова Віктор Симканинець до присутніх. Також перед присутніми виступив громадський діяч Ярослав Сухан.

Учасник зразкового музично-драматичного театру «Пролісок» Іршавського МБК  Василь Гіга зачитав віршований твір «Сповідь». Ведучим зібрання був директор Іршавського МЦПО Юрій Буряс.

Настане день, і Україна підніме голову, і з печальною від втрат та світлою від перемоги над супостатом посмішкою подивиться у чисте, світле небо. І наші Герої бачитимуть це з Небес. А ми завжди пам’ятатимемо, що такі жадані для нас слова ПЕРЕМОГА і СВОБОДА написані їхньою кров’ю та життям…

Вічна пам’ять полеглим воїнам за єдину та незалежну Україну!