30.11.2022 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо призначення окремих видів державної допомоги та соціальних стипендій" прийнята на засіданні Уряду 15 листопада 2022 року під номером 1320, якою були внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 р. № 214 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану», а саме:

на період введення воєнного стану надання державних соціальних допомог та пільг, які було призначено раніше, продовжується особам, які проживають на території територіальних громад, включених до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Особам, які не проживають на території територіальних громад, включених до переліку, строк виплат державних соціальних допомог та пільг продовжується до 31 грудня 2022 р. (включно).

У разі виключення територіальної громади із переліку державні соціальні допомоги та пільги продовжують виплачуватися протягом місяця, в якому територіальну громаду виключено з переліку, та протягом наступного місяця після її виключення, при цьому кошти державних соціальних допомог, виплачені отримувачам під час воєнного стану до моменту подання ними нових заяви та документів, не підлягають поверненню.

У разі коли у період введення воєнного стану виявлено відомості та/або отримано інформацію, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на отримання державної соціальної допомоги та на визначення її розміру, виплата державної соціальної допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виявлено відомості та/або отримано інформацію.

Враховуючи зазначене, інформуємо одержувачів державної соціальної допомоги, які проживають на території Іршавської міської територіальної громади, яким виплати були продовжені автоматично, строк виплати допомоги яким припиняється з 1 січня 2023 р.; одержувачів, яким припинено виплату допомоги у зв’язку з виключенням відповідної територіальної громади із переліку; одержувачів, яким припинено виплату допомоги у зв’язку з виявленням відомостей та/або отриманням інформації, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на отримання державної соціальної допомоги та на визначення її розміру про необхідність оновлення документів, необхідних для продовження отримання допомоги та звернення до  відділу соціального захисту населення Іршавської міської ради (знаходиться за адресою: м. Іршава, пл. Народна, 1).пільговиків, які проживають на території Іршавської міської територіальної громади, строк виплати пільг яким припиняється з 1 січня 2023 р., а також пільговиків, яким припинено виплату пільг у зв’язку з виключенням відповідної територіальної громади із переліку про необхідність звернення з 1 січня 2023 р. до Іршавського сервісного центру (відділу обслуговування громадян) головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області (знаходиться за адресою: м. Іршава, вул. Шевченка, 40) для перерахунку пільг згідно з документами, необхідними для проведення перерахунку, зокрема щодо складу сім’ї, доходів пільговика та членів його сім’ї, цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.