Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

ЗАПАЛІТЬ СВІЧКУ ПАМ’ЯТІ, ВШАНУЙТЕ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Дата: 22.11.2022 11:00
Кількість переглядів: 941

Традиційно у четверту суботу листопада в Україні та світі відзначається День пам'яті жертв голодоморів. Цього року ми вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України та не маємо права забути про мільйони жертв від найстрашнішої смерті - штучного голоду.

26 листопада, о 16:00 долучайтесь до хвилини мовчання та запаліть у вікні своєї домівки свічку - як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

       Визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу законодавчо закріплене Законом України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», ухваленим Верховною Радою України 28 листопада 2006 року.  Досі дослідники встановлюють імена мільйонів убитих голодом людей, місця масових поховань жертв Великого Голоду, знаходять конкретні накази, розпорядження і телеграми комуністичної влади. Від Голодомору 1932–1933 років, за різними даними, загинули від 3,9 до 7 мільйонів людей. Точна чисельність загиблих в Україні досі невідома.

    Просимо в цей день на всіх установах, підприємствах і організаціях Іршавської міської територіальної громади приспустити Державні Прапори України на знак вшанування пам`яті жертв голодоморів...

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь