Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Актуальні питання щодо питної води та навчання з цивільного захисту на порядку денному комісії з питань ТЕБ і НС міської ради

Дата: 27.07.2022 13:17
Кількість переглядів: 630

Минулого тижня, 22 липня, під головуванням міського голови Віктора Симканинця відбулось чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На порядку денному розглядались актуальні та проблемні питання, що стосувались стану якості питної води та підвищення рівня практичної підготовки осіб керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язаних з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту на підприємствах, установах та організаціях на території Іршавської міської територіальної громади.

Заслухали інформацію Василя Пукмана - головного спеціаліста Іршавського відділу головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області та директора Іршавської філії ДУ «Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Алли Гринюк, які інформували про загальну ситуацію щодо якості питної води для населення та закладах освіти й установах. Зазначили, що потрібно вжити відповідні заходи та інформувати населення щодо бережливого ставлення до чистоти річок та води в цілому, а також власного здоров’я з метою недопущення спалахів гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь в ці спекотні літні дні. Це стосується і приведення існуючих водопровідних мереж та якості питної води вимогам ДСанПІН. Начальник КП по водопостачанню Сергій Скоблей повідомив присутніх, що найближчим часом буде здійснено хлорування відводу води. Поставки хлору були несвоєчасні через військові дії, але вже питання вирішено та проводяться відповідні роботи.

Повсякденне наше життя побудовано на воді і створено з води. Без води, що оточує нас, наше життя було б неможливим. Основними джерелами забруднення поверхневих водних об’єктів є стічні води та тверді побутові відходи (пластикові пляшки, поліетиленові пакети та інше). Тому особливо звертаємо на це увагу і закликаємо дбати про чистоту довкілля та водного середовища! Подбайте про майбутнє своїх дітей, які мають право пити чисту воду!

Також, на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій заслухали інформацію головного інспектора ВЗНС Хустського районного управління ГУДСНС України з надзвичайних ситуацій в Закарпатській області Василя Сокача, який повідомив про необхідність проведення спеціальних об’єктових навчань (тренувань) у відповідності до затвердженого Хустською районною військовою адміністрацією (РДА) Плану-графіка проведення практичної підготовки осіб керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язаних з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту на підприємствах, установах та організаціях Іршавської територіальної громади, Хустського району на 2022 рік.

      З усіх питань, враховуючи пропозиції та зауваження, комісією було прийнято узгоджені рішення щодо шляхів їх вирішення. Міським головою Віктором Симканинцем було дано відповідні доручення та визначено контрольні терміни їх виконання.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь