Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

До уваги - про дозвільні та реєстраційні процедури у будівництві на період воєнного стану

Дата: 01.07.2022 08:44
Кількість переглядів: 683

До уваги жителів Іршавської міської територіальної громади - Уряд прийняв Постанову №722 від 24 червня 2022 р, «Деякі питання здійснення дозвільних та реєстраційних процедур у будівництві в умовах воєнного стану», яка спрощує деякі дозвільні та реєстраційні процедури у будівництві на період воєнного стану та 1 року після його закінчення.

Відповідно до Постанови:

1. Дозволяється перенесення строків виконання окремих видів робіт з оздоблення фасадів та благоустрою території (у період воєнного стану та 3 місяці після його закінчення).

2. Для погодження та отримання дозволів у органів охорони культурної спадщини замовник подаватиме відповідні звернення через ЄДЕССБ. У разі не надання погодження або обґрунтованої відмови протягом 30 днів - проектна документація вважається погодженою за замовчуванням.

3. Будівництво індивідуальних житлових, садових, дачних будинків, інших будівель та споруд не вище 2 поверхів площею до 500 кв. метрів може здійснюватися без отримання будівельного паспорта забудови земельної ділянки. При цьому, будівництво повинно здійснюватися відповідно до затвердженої містобудівної документації, а у разі її відсутності - відповідно до цільового призначення земельної ділянки та обмежень, визначених Законом України «Про охорону культурної спадщини».

У такому разі замовник звертається до архітектора або інженера-проектувальника, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат, на підставі укладеного між ними договору, архітектор або інженер-проектувальник забезпечує створення та/або завантаження до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (далі ? Електронна система) з накладенням кваліфікованого електронного підпису схеми намірів забудови земельної ділянки (місце розташування будівель та споруд на земельній ділянці, відстані до меж сусідніх земельних ділянок та розташованих на них об’єктів, інженерних мереж і споруд, фасади та плани поверхів об’єктів із зазначенням габаритних розмірів, перелік систем інженерного забезпечення, у тому числі автономного, що плануються до застосування, тощо), створеної з дотриманням вимог законодавства, будівельних норм і правил.

При цьому під час подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт замовник зазначає реєстраційний номер схеми намірів забудови земельної ділянки в Електронній системі;

4. Зареєстровані повідомлення про початок виконання будівельних робіт та видані дозволи на виконання будівельних робіт, видані з урахуванням особливостей, встановлених цією постановою, є чинними до завершення будівництва.

5. Врегульовуються проблемні питання видачі містобудівних умов та обмежень уповноваженими органами архітектури та містобудування та інше.

Детальніше у Постанові за посиланням: https://bit.ly/3u4puBo. Постанова набирає чинності через 14 календарних днів з дня її опублікування, тобто 14.07.2022 року

Важливо Постановою скасовується зупинення строків надання адмінпослуг у сфері будівництва на час воєнного стану.

Відтепер всі адмінпослуги у сфері будівництва (видача дозвільних документів органами державного архітектурно-будівельного контролю, містобудівних умов та обмежень тощо) повинні надаватись у строки, визначені законодавством.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь