Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

До уваги бізнесменів-військовослужбовців, які сьогодні захищають Україну на всіх напрямках

Дата: 06.06.2022 17:03
Кількість переглядів: 689

Державною установою Український ветеранський фонд, що діє при Мінветеранів, розпочато реалізацію проєкту з мікрофінансування ветеранського бізнесу. Ветерани та члени їхніх сімей, які стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО), вже почали отримувати одноразове грошове відшкодування на ведення власної справи.

Про це в ефірі марафону національних телеканалів повідомила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

“Ми створили Український ветеранський фонд, щоб збільшити спроможності держави у фінансуванні ветеранської політики. І зараз вже запустили перший проєкт Фонду – мікрогрантові виплати до 20 000 грн членам родин наших Захисників, які стали внутрішньо переміщеними особами, на ведення власної справи, – розповіла очільниця Мінветеранів. – Тобто, поки ветеран знову стоїть на захисті України, а бізнес веде, приміром, дружина чи чоловік, батьки або діти, то вони теж можуть подати заявку на відшкодування витрат. Також заявки можуть подавати і члени родин загиблих Воїнів”.

За словами міністра, за кілька днів було подано вісім заявок, наразі дві з них вже рекомендовано до оплати. Йдеться про відшкодуванні купівлі ноутбука для віддаленої роботи, та відшкодування купівлі інструментів та матеріалів для салону краси. 

“Важливо, щоб ветерани знали, що держава, поки вони захищають країну, піклується про їхні родини. Ми маємо обов’язково підтримувати наших Захисників і їхні сім'ї. Тому що внесок держави у розвиток їхнього бізнесу – це також покращення економічного стану держави. Адже наш другий фронт після нашої перемоги – це буде економічний фронт з відновлення України”, – наголосила Юлія Лапутіна. 

Зазначимо, щоб отримати фінансову підтримку, потрібно:

Зібрати пакет документів – паспорт, довідку ВПО, виписку чи витяг з ЄДР про статус ФОП чи самозайнятої особи, підтвердження статусу ветерана війни або статусу члена сім’ї ветерана війни, чеки на купівлю після 24 лютого 2022 року для роботи бізнесу відповідно до КВЕДів.

Надіслати свою заявку з документами через аплікаційну форму на сайті  https://veteranfund.com.ua/ в розділі мікрофінансування бізнесу.

Отримати відповідь від УВФ – після перевірки пакету документів.

Після схвалення отримати кошти.

У разі правильного заповнення заявки, завантаження повного пакету документів разом із чеками на покупки заявники зможуть отримати відшкодування на суму до 20 000 гривень протягом 10 днів. 

Заявки приймаються до завершення воєнного стану. 

Детальніше: https://veteranfund.com.ua

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь