Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Через нерест вже діють обмеження на вилов риби

Дата: 15.04.2022 15:06
Кількість переглядів: 519

З метою забезпечення охорони, відтворення і збереження місць природного відтворення водних рибних ресурсів, сприятливих умов для нересту та збільшення рибних запасів у водоймах загального користування, в області встановлено весняно-літню (нерестову) заборону на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах. Зараз у природі активний період цвітіння дерев, а у водоймах – весняно-літня заборона на вилов риби через нерест.

«Для мешканців водойм – це надзвичайно важливий період. У час розмноження рибі потрібні спокій і захист від браконьєрів. Від успіху нересту залежить примноження чисельності живих організмів у наших водоймах, збереження біорізноманіття водних екосистем», – розповів перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький. За його словами, відповідно до рішення Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області обмеження почали діяти з 11 квітня. У річках, притоках і озерах вони триватимуть до 30 травня, а на водосховищах – до 20 червня. Водночас на території краю є визначені ділянки, де любительська риболовля з берега одним вудилищем із одним гачком або спінінгом з однією приманкою дозволена. З детальним переліком визначених локацій можна ознайомитися на сайті Управління.

«Закликаємо громадян не нехтувати забороною, адже в цей час природоохоронні структури ретельно патрулюють місцевість. І перший браконьєр, який рибалив під час обмежень та ще й забороненим способом із застосуванням електроструму, наловивши риби, занесеної до Червоної книги, вже чекає свого покарання», – зазначив перший заступник очільника ОВА.

Фото без опису

За інформаціє Закарпатської ОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь