Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

"В Іршавській міській раді налагоджують співпрацю з організаціями громадянського суспільства"

Дата: 27.01.2022 16:45
Кількість переглядів: 704

 

Фото без опису

У міській раді щойно завершив свою роботу «круглий стіл» з головами громадських організацій та ініціативних груп, які провадять свою роботу в Іршавській громаді. Тема “Перспективи розвитку громадянського суспільства в контексті стратегії розвитку Іршавської ТГ”. Основна мета - познайомитися, дізнатися про діяльність, результати роботи, проблеми. З боку організаторів – розказати про перспективи розвитку, їх права, можливості, співпрацю.

До вступного слова були запрошені Іршавський міський голова Віктор Симканинець та його заступник Іван Васильцюн. До заходу в онлайн-режимі долучилася Елеонора Вишняк, менеджерка з організаційного розвитку БФ Центр громадських ініціатив. Модерувала захід інспекторка відділу розвитку економіки та інвестицій Віра Глушко. 

Пані Елеонора інформувала присутніх на тему «Загальний огляд стану розвитку громадянського суспільства у Закарпатті», закцентувала на часто нерозумінні влади і бізнесу ролі інститутів громадянського суспільства і слабкій «видимості» самих організацій, слабку співпрацю їх між собою. Разом з тим розповіла і дала посилання на програми підтримки як державні, так і недержавні.

Зустріч проходила динамічно, учасники засвідчили свою зацікавленість до важливості питання розвитку громадянського суспільства, було прийнято ряд домовленостей про покращення співпраці влади та ІГС. Найперша і найважливіша, на нашу думку, - зробити такі засідання плановими, таким чином налагоджувати тісну комунікацію. Адже цілі у нас, попри різні види діяльності ГО, одні – робити життя громадян і громадянок кращим, прагнути сталому розвитку, про що йдеться й у проєкті стратегії розвитку Іршавської ТГ.

Ця зустріч стала одним з етапів підготовки до створення Громадської ради при одному з органів місцевого самоврядування. Право громадян брати участь в управлінні державними справами визначено в статті 38 Конституції України. 

Рефлексія пройшла у вигляді запитань:

Які проблеми розвитку громадського сектору громади можете  назвати?

Як влада може з вами активніше взаємодіяти?

Які інструменти взаємодії можете запропонувати?

Чи підтримуєте ви створення громадської ради? Якщо так, то які можете назвати пріоритети роботи даної структури в майбутньому?

Всього у заході взяли участь 17 осіб, у тому числі з 12 громадських організацій. Знаємо, що це далеко не всі, які діють у нашій громаді. Тож слідкуйте за оголошеннями і новинами офіційного сайту громади, щоб наступного разу нас було більше.

Принагідно повідомляємо, що запитання і пропозиції з приводу координації роботи органів місцевого врядування та громадським сектором можна надсилати  на адреси rada@irshava.info або sektorekonomir@gmail.com 

 

 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь