Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

У громаді вшанували 35-ту річницю Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 16:04
Кількість переглядів: 930

Фото без опису

35 років тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в світовій історії техногенна катастрофа, якій судилося стати незагойною раною для всього людства. Страшна ядерна аварія забрала життя і здоров’я тисячі наших співвітчизників, спричинила тяжкі екологічні наслідки, відізвалася болем та стражданнями у багатьох родинах.

Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало мешканців нашої громади. Не шкодуючи себе, ризикуючи власним життям, вони захистили світ від радіаційного лиха. Багато з учасників ліквідації, на жаль, уже відійшли у вічність. Світла пам’ять усім, хто через хвороби, спричинені радіацією, не дожив до цього дня.

Ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів і не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь. Будьмо ж гідними їх, згадаймо поіменно загиблих, шануймо усіх, хто сьогодні поряд з нами.

26 квітня, у м. Іршава відбувся мітинг-реквієм за участі ліквідаторів, міського голови, працівників структурних підрозділів Іршавської міської ради, працівників Хустської районної державної адміністрації, силових структур, керівників організацій та установ громади та громадськості.

На завершення мітингу-реквієм, настоятель греко-католицького храму Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці м.Іршава о. Василь Петечук, о. Іван Бунзяк та настоятель Свято-Іллінського храму м.Іршава протоієрей Михаїл (Юрина) відслужили екуменічну панахиду за померлими.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь