Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Іршава відсвяткувала 679 річницю

Дата: 05.10.2020 16:10
Кількість переглядів: 1759

Фото без описуВже вкотре в першу неділю жовтня  Іршава святкує. Цього року місто відзначало своє 679-річчя. Спортивні заходи, смачна їжа, купа атракціонів та запальний концерт - все це чекало на містян. В рамках святкування  Дня міста в Іршаві пройшло безліч спортивно-розважальних заходів на різних майданчиках міста.

З самого ранку з центральної площі стартував міні-марафон «Іrshavarun» організований Катериною Кікалейшвілі та Людмилою Матішинець. У марафоні прийняли участь близько 160 учасників різних вікових категорій.

Паралельно з тим на центральному стадіоні проходила спартакіада. Офіційно відкрив змагання заступник міського голови Олександр Куртинець. Всі бажаючі мали змогу позмагатися в легкій атлетиці, дитячих та дорослих футбольних турнірах, дартсі, стрільбі з пневматичної гвинтівки, які організували Дмитро Сак та Андрій Данканич. У змаганнях прийняло участь близько 160 спортсменів.

У Іршавському ліцеї № 1 проходили турніри з волейболу та настільного тенісу. Організатори турнірів Віта Пинзеник та Павло Пелешкей. Відкрили змагання міський голова Степан Бобик та заступник голови Михайло Рацин. За кубок з волейболу присвячений Дню міста змагалися чотири команди: Ужгород, Іршава, Виноградів та Рокосово. Перемогу святкувала команда з Ужгорода. У турнірі з настільного тенісу  прийняли участь 18 спортсменів.

У спортивному залі Іршавського ЗЗСО № 2 з нагоди святкування Дня міста проходив відкритий дитячий обласний турнір з боксу організований Іршавською федерацією боксу і зокрема Іваном Ковачем та Василем Кливцем. У турнірі прийняли участь 10 команд: дві з м. Ужгород,  дві з м. Берегово, а також команди з міст  Мукачева, Тячева, Сваляви, Чопа, Іршави та с. Завидово. Всього у турнірі зареєструвалися 94 учасники, які провели 47 боїв. Турнір пройшов на високому рівні, зокрема завдяки людям, які його обслуговували, а це: головний суддя змагань, майстер спорту з боксу, суддя національної категорії Олег Тімофеєв, відповідальний секретар змагань Андрій Мошков – секретар Закарпатської федерації боксу та рефері в ринзі Михайло Арутюнов і Роберт Юрош.

У Іршавському міському Центрі позашкільної освіти відбувся шашковий турнір організований керівником  шашкового клубу «Вікторія» Анатолієм Вайдою.

На набережній річки Іршавка, біля районного будинку культури пройшов дитячий художній пленер за участю вихованців образотворчого відділу Іршавської ДШМ, викладачі Вербищук Надія та Тетяна Фірцак. Всі роботи діток були виставлені на стенді біля сцени де охочі мали можливість їх переглянути.

А у ввечері вже на площі розпочалася розважальна програма.

Через карантинні умови святкування відбулось у дещо іншому форматі, ніж зазвичай: без великої сцени, заповненої вщент головної площі, масових дитячих флешмобів та багатьох відомих зірок. Проте обмежені умови дали нам можливість представити більше своїх, іршавських талантів.

Порадували іршавчан своєю майстерністю вже майже традиційні гості з  м. Мукачево, а саме військовий духовий оркестр 128 гірсько-піхотної бригади, керівник Любомир Лобойко.

Чудово себе показали вихованці Іршавської школи мистецтв та Іршавського міського центру позашкільної освіти. Діти різного віку грали на музичних інструментах, і співали, і неабияк витанцьовували - дали лиха закаблукам. Похизувалися своїми костюмами та вмінням брати високі ноти і місцеві ансамблі - "Ільничанка", "Іршава" та "Кирниченька", за що їм окрема подяка.

Не обійшлось і без почесних гостей. Сучасний оперний спів іршавчанам подарувала незрівнянна солістка обласної філармонії Мирослава Швах-Пекар - вона урізноманітнила концерт неокласикою. А от додав гумору публіці та запалив своїми піснями заслужений артист України Іван Пилипець.

Крім того, на святкуванні відбулась геть неординарна подія: прямо на сцені один з іршавчан зробив пропозицію руки і серця своїй дівчині. А оскільки вона відповіла йому "Так", святкування Дня Іршави набуло ще й романтичних нот.

Підсумовуючи, дякуємо всім спонсорам та небайдужим людям, які долучились до нашого свята,  а саме: Народному депутату України Валерію Лунченку, Петру Станку, Катерині Кікалейшвілі та Людмилі Матішинець, студії квітів «Флора» за чудову фотозону,  Івану Ковачу та Василю Клевцю, Андрію Данканичу, Дмитру Саку, Віті Пинзеник, Павлу Пелешкею, Анатолію Вайді, Олександру Рацину, Івану Кулі, Олені Овсак, Антоніні Нодь, Надії Вербищук, Тетяні Фірцак, Вікторії Поляк, Надії Гудь, Андрію Світлинцю, Едіті Канчій, Юрію Андрелі, Олександру Семаку та Ігорю Старості, працівникам КП «Тепло-Місто»  і дякуємо вже незмінним ведучим свята - Юрію Бурясу та Аліні Пікульській.

Бажаємо всім нам нехай наше місто процвітає, розвивається та дарує нам затишок та спокій. Дбаймо про нього разом і воно нам віддячить!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь