Дотримуйтесь рекомендацій ВООЗ і ви мінімізуєте ризики інфекції для себе і своєї родини. Вони прості, і разом з тим дуже дієві:

Часто мийте руки

Регулярно і ретельно очищайте руки дезінфекційними засобами  на основі спирту або мийте їх з милом.

Чому? Миття рук з милом або використання ручного втирання на основі спирту вбиває віруси, які можуть бути на ваших руках.

Підтримуйте соціальне дистанціювання

Витримуйте принаймні 1 метр відстань між собою та тим, хто кашляє чи чхає.

Чому? Коли хтось кашляє або чхає,  розпорошуються невеликі крапельки рідини з носа чи рота, які можуть містити вірус. Якщо ви занадто близько, ви можете вдихнути крапельки, включаючи вірус COVID-19, якщо у людини, що кашляє, є захворювання.

Не торкайтеся очей, носа та рота

Чому? Руки торкаються багатьох поверхонь і можуть підхопити віруси. Після зараження руки можуть перенести вірус на очі, ніс чи рот. Звідти вірус може потрапити у ваш організм і ви можете захворіти.

Практикуйте гігієну дихання

Слідкуйте за тим, щоб ви та оточуючі люди дотримувалися належної гігієни дихання. Це означає покривати рот і ніс зігнутим ліктям або тканиною, коли кашляєте або чхаєте. Потім негайно утилізуйте використану тканину.

Чому? Крапельки поширюють вірус. Дотримуючись належної гігієни дихання, ви захищаєте оточуючих людей від вірусів, таких як застуда, грип та COVID-19.

Якщо у вас лихоманка, кашель і утруднене дихання, зверніться до лікаря вчасно

Залишайтеся вдома, якщо вам погано. Якщо у вас лихоманка, кашель і утруднене дихання, зверніться до лікаря і заздалегідь зателефонуйте.  Дотримуйтесь вказівок місцевого органу охорони здоров’я.

Чому? Державні та місцеві органи влади матимуть найсвіжішу інформацію про ситуацію у нашому районі. Заздалегідь зателефонувавши, ваш лікар може швидко направити вас до потрібної медичної установи. Це також захистить вас і допоможе запобігти поширенню вірусів та інших інфекцій.

Будьте в курсі та дотримуйтесь порад, наданих лікарем

Будьте в курсі останніх подій щодо COVID-19. Дотримуйтесь порад, наданих вашим лікарем,  місцевим органом охорони здоров’я чи роботодавцем щодо того, як захистити себе та інших від COVID-19.

Чому? Державні та місцеві органи влади мають найновішу інформацію про те, чи розповсюджується COVID-19 у вашому районі. Їм найкраще порадити, що люди у вашому районі повинні робити, щоб захистити себе.

Заходи захисту осіб, які перебувають у або нещодавно відвідали (останні 14 днів) райони, де розповсюджується COVID-19

  • Дотримуйтесь наведених вище вказівок.
  • Залишайтеся вдома, якщо ви почнете почувати себе погано, навіть з легкими симптомами, такими як головний біль і легкий нежить, поки не видужаєте. Чому? Уникнення контакту з іншими та відвідування медичних установ дозволить цим установам працювати ефективніше та допоможе захистити вас та інших від можливих вірусів COVID-19 та інших вірусів.
  • Якщо у вас підвищена температура, кашель і утруднене дихання, негайно зверніться до лікаря, оскільки це може бути наслідком респіраторної інфекції або іншого серйозного стану. Зателефонуйте заздалегідь і повідомте провайдера про будь-які останні поїздки або контакти з мандрівниками. Чому?  Заздалегідь зателефонувавши, ваш лікар може швидко направити вас до потрібної медичної установи. Це також допоможе запобігти можливому поширенню вірусів COVID-19 та інших вірусів.