Сьогодні, 11 березня, в Закарпатській ОДА  на засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято відповідні рішення та заходи запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Зокрема:

  • у школах, садках, вишах області – оголосити тритижневий карантин з 12 березня по 3 квітня;
  • усім закладам і установам, підприємствам, органам влади різного рівня утриматися від організації та проведення масових заходів,  в тому числі культурно-розважальних;
  • відкласти до стабілізації епідемічної ситуації проведення спортивних змагань, турнірів, в Закарпатській області та поїздки на аналогічні заходи в країни, де реєструють COVID-19. Якщо дані заходи вже організовані, провести їх без участі глядачів та вболівальників.
  • посилити дезінфекційні заходи в закладах освіти області, соціальних установах, медичних, транспорті, у місцях скупчення людей: кінотеатрах, ринках, кафе, ресторанах. Збільшити у таких закладах  кратність прибирання із використанням деззасобів та частіше провітрювати приміщення;
  • увести в закладах охорони здоров’я підвищений протиепідемічний режим, заборонити відвідування хворих;
  • забезпечити працівників громадської сфери витратними матеріалами для особистої гігієни (серветки, дозатори з рідким милом, спиртовмісні антисептики).

У відповідності до згаданого рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської ОДА в Іршавській ОТГ також вводиться  карантин в навчальних закладах строком на три тижні та буде проведено відповідні протиепідеміологічні заходи.