Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Рятувальники нагадують: будьте обережні – ВНП!

Дата: 26.02.2020 10:19
Кількість переглядів: 591

Головну небезпеку у вибухонебезпечних предметах становлять пристрої ініціювання вибуху. Від волоФото без описуги, тривалого перебування в землі, внаслідок взаємодії металу та вибухівки на поверхні ВНП (а їх спектр представлений доволі широко: від авіаційних бомб, снарядів, інженерних та артилерійських мін, гранат  до набоїв) утворюються хімічні сполуки – пікрати (зовні мають вигляд своєрідних білуватих порошкодібних наростів). Небезпека пікратів в тому, що вони здатні вибухати навіть від найменшого тертя, іскри або удару. Саме тому піротехніки не рекомендують навіть не те, що самовільно діставати подібні «знахідки» із землі, але й навіть торкатися їх. Також фахівці піротехнічної справи радять це правило застосовувати й до предметів, які за обрисами схожі на вибухонебезпечні предмети.

Про знахідку вибухонебезпечного предмету необхідно терміново повідомити місцеві органи влади, правоохоронців або рятувальників). Також бажано до прибуття  представників органів влади подбати, щоб місце знахідки охоронялося, аби виявлений вами вибухонебезпечний предмет не став, скажімо, знахідкою дітей або людей менш освічених.

Пам’ятайте, що знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які пройшли фахову підготовку та мають навички роботи з ВНП.

Батьки! Ви відповідаєте за життя й здоров'я своїх нащадків. Поясніть дітям, що будь-який предмет знайдений на вулиці або у під'їзді, може становити небезпеку для їх життя та здоров’я.

Провідний фахівець Іршавського РВ УДСНС України

у Закарпатській області Іван БАНДУРОВИЧ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь