Фото без описуВчора в районному Будинку культури відбувся грандіозний ювілейний концерт Народного артиста України, одного з найяскравіших представників Золотого Фонду української естради, нашого земляка Степана Гіги. Його хіти стали справжніми шлягерами цілої епохи – уже кілька десятків років їх співають тисячі шанувальників по всій країні. Зі слів самого співака, для нього є честю виступати на рідній землі, де він народився і виріс, де народилися його діти, де на нього завжди чекають з любов’ю та теплотою. Свій виступ Степан Петрович розпочав з найвідомішого хіта – «Цей сон». Вже з перших хвилин чи не весь зал впевнено підспівував своєму землякові. Захід тривав дві з половиною години, протягом яких співак виконав найвідоміші та найулюбленіші композиції, серед яких «Друзі мої», «Наталі», «Дружині» та багато інших. Чого лишень вартий шлягер композитора «Яворина», під час виконання якого публіка аплодувала стоячи.  Порадували глядачів також неймовірне світлове оформлення сцени та великий екран.


Степан Гіга віддає всього себе музиці, при цьому залишається дбайливим батьком, люблячим дідусем і простою людиною. Разом з ним на одній сцені виступили заслужена артистка України Квітослава Гіга, заслужений артист України Степан Гіга молодший SteveG, маленький містер Прикарпаття, телеведучий, володар Гран Прі міжнародного фестивалю у Празі Даніель та гурт "Друзі мої" – керівник, заслужений артист України Павло Петренко. Їхні спільні виступи під час концертів у різних куточках України та поза її межами вже стали для родини традиційними. Не стала виключенням і Іршава. Артистів презентував майстерний конферансьє, заслужений артист України, Ігор Мельник - з широкої подачі ведучого концерт вдався на славу. Привітали земляка з ювілеєм представники міської та районної влади – голова Іршавської районної ради Симканинець В.А., голова РДА Товстий В.В. Зокрема міський голова вручив артисту квіти, подарунок та подяку від Іршавської громади, а також разом з відомим кондитером  Юрієм Блажиним - святковий торт. За дорученням голови облради Рівіса М.М. та голови Закарпатської ОДА Бондаренка І.С. співака було нагороджено відзнакою «За розвиток Закарпаття». З привітальним словом виступили також голова Райспоживспілки Лупак С.А, депутат райради Станко П.І, начальник відділу культури Ісак О.В. та громадський діяч, голова спілки «Українська народна сила» Богдан Кунда (м. Київ), який нагородив Степана Петровича орденом «За розбудову України».
Привітати співака з ювілеєм приїхав заслужений артист України Сергій Тихоненко, який разом з дочкою виконали запальну пісню.
Під час концерту народному артисту вручили Золотий диск від Рекордингової компанії «6 секунд» за випуск та розповсюдження п’ятдесяти тисячного тиражу компакт дисків альбому «Дорога до храму». Отже, Степан Гіга є єдиним в Україні володарем трьох Золотих дисків.
Завершився концерт гучними оплесками та спільним виконанням пісні «Друзі мої» разом з усіма глядачами. Люди не поспішали розходитись, глядачі підійшли до артиста, щоб подякувати за виступ, сфотографуватись та привітати його.
Шанувальники творчості Степана Гіги отримали величезне задоволення та гарний настрій. Відбувся концерт за підтримки народного депутата України Валерія Лунченка.