Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

На бюджетній комісії обговорювали тарифи на водопостачання

Дата: 12.09.2019 15:42
Кількість переглядів: 652

Фото без описуВчора відбулося засідання депутатської бюджетної комісії Іршавської міської ради. Головне питання, яке було висунуто на розгляд присутніх стосувалося погашення заборгованості боргу за електроенергію Іршавського КПВ та перегляд тарифів на водопостачання та водовідведення. На комісію запросили директора Іршавського комунального підприємства по водопостачанню С. М. Скоблея.

Він пояснив, що оскілки вже неодноразово збільшувалась ціна на електроенергію, підвищилась мінімальна заробітна плата та збільшились суми податків, а ці три складові є основними при формуванні тарифів, ціна на водопостачання та водовідведення не покриває навіть собівартість даних послуг із за чого у підприємства виникла значна заборгованість за електроенергію. З його слів для виходу із критичної ситуації та для подальшого функціонування підприємства є три шляхи – дотація з місцевого бюджету, підняття тарифів на послуги, погодинна подача води.

Виходячи із складної ситуації,  яка склалася, оскільки не підняття тарифу призведе до того, що КПВ практично не зможе функціонувати без допомоги з бюджету, а значне підняття може вдарити по кишенях споживачів у досить і так нелегкий час, членами комісії було прийнято рішення подати на розгляд та затвердження виконавчого комітету мінімальний тариф на водопостачання та водовідведення, який дозволить КПВ не заходити в борги: для населення 22,50 грн. за 1 м3  та для підприємств і бюджетних установ 35,50 грн  з 1 м3 . Також члени комісії одноголосно підтримали рішення, щодо надання  субвенції  КПВ на погашення заборгованості за електроенергію в сумі 73 641, 60 грн.

В свою чергу члени комісії запропоновали  директору  ІКПВ Скоблею С. М. ряд пропозицій щодо виходу підприємства з складної ситуації. А саме: розробити дорожню карту та надати у міськраду пропозиції щодо виходу підприємства на самоокупність та рентабельність; пошук та впровадження нових послуг з метою додатковий фінансових надходжень; активізувати роботу з погашення заборгованості, створити єдину базу боржників.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь