?????????»?????° ?????? ???????°?????????° ???????????° ???°???°.Нова українська школа, яка стартувала у 2018 році, передбачає навчання школярів у новому освітньому середовищі. Зміні підлягають фізичне, просторово-предметне оточення, програми та засоби навчання. Освітній простір організовується таким чином, щоб учитель міг спостерігати за діяльністю дітей в усіх осередках, діти мали можливість безпечно переміщуватися і було місце для зберігання особистих речей. Міністерство освіти і науки рекомендує для учнів початкових класів створити 8 навчальних осередків.

А саме: навчально-пізнавальний (з одномісними партами), ігровий (з настільними іграми, інвентарем для рухливих ігор), художньо-творчої діяльності (де знаходяться полички для зберігання приладдя та стенд для змінної виставки дитячих робіт), куточок живої природи для проведення дослідів (пророщування зерна, спостереження та догляд за рослинами, акваріум), відпочинку (з килимом для сидіння та гри, стільцями, кріслами-пуфами, подушками з м’яким покриттям), дитяча класна бібліотечка; осередок вчителя (стіл, стілець, комп’ютер, полиці/ящики, шафи для зберігання дидактичного матеріалу тощо).

  В загальноосвітніх навчальних закладах Іршавської ОТГ в перших класах приміщення оформлені згідно вимог та спрямовано на розвиток дитини і її мотивації до навчання. Всі меблі, навчальне приладдя, комп’ютерну техніку в перші класи Нової української школи закуплено за кошти державної субвенції, обласного та місцевого бюджету. А дизайн приміщень – це вже вибір вчителя.

На фото показано як із питанням організації нового освітнього середовища справилися вчителі Іршавських шкіл