Сьогодні в міській раді відбулася нарада з керівниками закладів освіти Іршавської ОТГ. Під час наради обговорили питання про стан захворюваності школярів і вихованців дитячих садків та доцільність призупинення освітнього процесу у закладах освіти громади. Про поточну ситуацію щодо відвідування занять у освітніх навчальних закладах розповіла начальник відділу освіти Любов Сокач.

Згідно показників, які надали керівники закладів епідеміологічний поріг захворюваності станом  на 1 лютого 2019 року  перевищено у всіх   школах міста. Якщо порівнювати з показниками за попередні дні, то кількість дітей які захворіли збільшилась.

Порадившись з директорами шкіл було прийнято рішення про оголошення карантину у школах міста Іршава з 4-го по 8-ме лютого включно, а якщо ситуація із захворюваністю не зміниться на краще, то карантин буде продовжено.  На прийняття такого рішення також вплинуло і те, що значна захворюваність спостерігається і серед педагогів.  

У школах с. Лоза та с. Собатин поки що карантин не оголошено, оскільки відсутність дітей по хворобі становить 10 %, а керівникам цих закладів дано доручення провести аналіз захворювання дітей і якщо станом на 4 лютого показник збільшиться, то карантинні заходи буде оголошено і в цих закладах.

У дитсадках карантин поки що не оголошено. Завідувачки отримали завдання ще раз проаналізувати кількість діток, які не відвідують заклади через хворобу та поспілкуватися з батьками і лише після аналізу всіх результатів можливе рішення про тимчасове призупинення освітнього процесу. Також згідно наказу у всіх дитсадках буде проводитись обробка  твердого та м’якого інвентарю з використанням дозволених дезинфікуючих засобів 1 раз наприкінці кожного дня, а вбиралень  - 2 рази на день, щоденно проводити дезинфекцію приміщень бактерицидними лампами та систематично проводити інші заходи, затверджені  Державними санітарними нормами і правилами

Присутні прийняли до уваги також і той факт, що з 4-го по 10-те лютого оголошено карантин та вимушені канікули у всіх закладах освіти Іршавського району.