Відтепер ВПО можуть отримати довідку й виплати в "Дії"

Мінцифри спільно з Міністерством соціальної політики України реалізували в Дії комплексну послугу для внутрішніх переселенців - відтепер вони можуть стати на облік як ВПО й отримати щомісячну допомогу — для себе та своїх дітей. 

Переселенці, які звернуться за допомогою на проживання до 30 квітня, отримають її, починаючи з березня

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що Уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, відповідно до якого допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам, які звернулися за її наданням до 30 квітня 2022 року, надається починаючи з березня 2022 року.

Dopomagai.org – сервіс пошуку безкоштовного житла для тимчасових переселенців

Волонтери української ІТ-спільноти створили сервіс пошуку безкоштовного житла у безпечних містах країни та за кордоном і презентують його за підтримки Міністерства розвитку громад та територій разом з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

В Україні триває соціальний проєкт «Прихисток» (інфографіка)

Міністерство культури та інформаційної політики розпочало проведення комунікаційної кампанії соціального проєкту «Прихисток», що здійснюється під патронатом Президента України Володимира Зеленського.

Інформація щодо компенсації комунальних послуг за внутрішньо переміщених осіб

Про порядок отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг згідно постанови КМУ від 19 березня 2022 р. № 333

Нові механізми підтримки вимушених переселенців

Уряд розпочинає низку програм з підтримки вимушених переселенців – людей, які залишили житло і втратили роботу через проведення активних бойових дій у їхніх регіонах та виїхали в безпечні місця.

Уточнено особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану

Урядом прийнято постанову № 343, якою передбачено, що фінансування та виплата пенсій за квітень 2022 року на території, де проводяться бойові дії та які визначені Мінрегіоном з переліку, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 року № 204 “Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми “єПідтримка”, особам, яким виплачується пенсія через їх поточні рахунки в банках або через АТ “Укрпошта”, за датами виплати, визначеними Пенсійним фондом України за погодженням з Міністерством соціальної політики, здійснюється починаючи з 25 березня 2022 року в межах фінансових можливостей Пенсійного фонду України.