Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Закарпатський художник Андрій Білунка разом з IR-RUN CLUB планують продати картину та спрямувати кошти на ЗСУ

Дата: 19.07.2024 16:32
Кількість переглядів: 156

Фото без опису

Лот – F-16 чекає на свого господаря!

Відомий закарпатський художник, митець Андрій Білунка намалював картину, яка стане лотом спеціального аукціону, присвяченого майбутньому забігу, який проведе в Ужгороді 4 серпня Іршавська громадська організація IR-RUN CLUB. Кошти від продажу картини будуть спрямовані на підтримку підрозділів Повітряних сил ЗСУ. Про те, як виникла ідея створення картини та про її безсумнівну важливість розповів художник у інтервю.

Пане Андрію, розкажіть, будь ласка, про свою творчість і майстерню, у якій Ви працюєте?

  • Навчалися ми з дружиною в Ужгородському коледжі прикладного мистецтва імені А. Ерделі. Брали участь у різноманітних виставках. Згодом наш творчий союз переродився в те, що син також пішов «по наших стопах» і закінчив Закарпатську академію мистецтв. У 2019 році заснували  «Художню майстерню»  у власному будинку у місті Свалява, де зараз діє постійна виставка наших робіт, дитяча художня студія, а також рамочна майстерня, де власноруч виготовляємо рамки, підрамники тощо.

Розкажіть, як Ви познайомилися із організацією IR-RUN CLUB та чи є у Вас досвід попередньої співпраці з ними?

  • У  2022 році брав участь у благодійному аукціоні, який організовувала команда "IR -RUN" в Ужгороді у рамках забігу «I’m Ukrainian», тоді з картиною «Ангел Маріуполя», яка успішно продалася.

Чиєю ідеєю було створення картини?

  • Війна наклала відбиток на все, на творчість також, так і виникали одна за одною ідеї і нові роботи, в тому числі серія полотен під загальною назвою «Крила»: «Ангел Маріуполя», «І на оновленій землі...», «Лелеки над маковим  полем», «Ангел у віночку». Ідея з літаком виникла у мене перед самітом НАТО.

Скільки часу Ви витратили на створення цієї картини? Чому саме літак? (розкажіть, як усе відбувалося).

  • Картина малювалася протягом 2-3 тижнів. На ній зображений літак F-16, якого зараз так прагне українська армія і без якого неможливий ані захист держави, ані перемога.

Які Ваші очікування щодо суми вартості картини як аукціонного лота? У скільки б Ви її оцінили?

  • «Стартова ціна 15 000 грн. Може коштувати 20 000 грн. - скромно зазначає художник. - Чим більше  - тим краще для ЗСУ».

Чи плануєте Ви бути присутнім безпосередньо на благодійному забігу?

  • Якщо дозволить здоров'я і буде можливість - обов'язково приймемо участь у забігу.

На завершення пан Андрій поділився планами про майбутні свої роботи: «Дуже сподіваюся, що наступною роботою, яка доповнить серію картин під назвою «Крила» - буде довгоочікувана «Перемога», а також виповниться те, що написав колись Тарас Григорович Шевченко і я зобразив у своїй роботі, «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люди на землі...»».

Картина Андрія Білунки уже завершена і чекає на свого власника. Саме ця робота увібрала у себе віру у перемогу. Поки триває підготовка до самого забігу, Ви можете придбати омріяний «Літак F-16» від закарпатського митця Андрія Білунки, тим самим зробити цінний вклад у надію всього українського народу – перемогу України, повернення додому кожного захисника і захисниці та мир українському небу!

З питань придбання картини, звертайтесь, будь ласка, за номером телефону +380960602335

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь