Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Відбулася нарада із національними меншинами на території громади щодо питання мобілізації військовозобов'язаних

Дата: 26.06.2024 07:55
Кількість переглядів: 306

Фото без опису

Питання мобілізації, яке стосується кожного військовозобов'язаного громадянина, який проживає на території України, зокрема рівності перед законом національних меншин у період війни розглядали у Іршавській міській раді. На зустріч з керівництвом Хустського району, нашої громади та сусідніх громад було запрошено представників ромського населення, які проживають на території Хустського району. Обговорено низку питань щодо освіти й грамотності маленьких ромів, яке підняв Іршавський міський голова Віктор Симканинець із зауваженням, що діти нашого покоління мусять бути грамотними, пройти бодай початкову школу щоб знати рахувати, читати, писати й розуміти, який документ вони підписують, при цьому зазначив, що школи нашої громади відкриті для всіх дітей. Розглянули також питання правопорядку, ситуацію навколо вакцинації у поселеннях, а також важливість паспортизації зазначених національних меншин. Дана зустріч мала пояснюючий характер стосовно військової служби представників ромського населення, адже відповідно законодавства України всі громадяни рівні та мають одинакові обов'язки перед державою. Також поінформували присутніх про штрафи при спробах ухилення від військової служби та про відповідальність перед законом. Дана зустріч виявилася дуже важливою та у процесі обговорення, самі ж роми запропонували варіант вибору однієї відповідальної особи як "берова", який має стати координатором між поселенням нацменшин та владою. На їх думку, така людина має бути чітко визначеною та отримати спеціальний статус у "таборі".

Обговоривши всі питання, головуючі нарадою ще раз звернулися до ромів із проханням розповсюдити дану інформацію серед своїх поселень та у випадку нерозуміння того чи іншого питання не мовчати, а звертатися до органів місцевого самоврядування.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь