Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Інформація про пророблену роботу за квітень-травень 2024 р.

Дата: 11.06.2024 16:58
Кількість переглядів: 86

Інформація відділу управління комунальним майном, житлово-комунального господарства та приватизації Іршавської міської ради (далі-Відділ) про пророблену роботу за квітень-травень 2024 р.

Робота Відділу за звітній період була спрямована на вжиття заходів щодо ефективного управління комунальним майном Іршавської міської ради.

Працівники Відділу брали участь у роботі комісій, створених відповідно до рішень сесії та виконавчого комітету міської ради, розпоряджень міського голови, постійно працюють над удосконаленням роботи Відділу.

У квітні 2024 року взято участь у проведенні публічної консультації: «Сучасна та ефективна житлова політика» в форматі онлайн. Метою консультації був збір думок та пропозицій щодо ініціатив, запропонованих у проєкті Закону України «Про основні заходи житлової політики». Увага спрямовувалась на основні виклики чинного законодавчого механізму регулювання питань, що стосуються житлової політики та на пропозиції щодо шляхів їхнього подолання. Публічна консультація проводилась за участі голови комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олени Шуляк спільно з Міністерством відновлення України, за співпраці з ГО «Інститут Республіка».

24 квітня та 24 травня 2024 року проведено засідання громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті Іршавської міської ради (голова комісії - Васильцюн І.П.) на якому було розглянуто 9 питань. Станом на 01.06.2024 року на квартирному обліку при виконавчому комітеті Іршавської міської ради перебуває 47 осіб, з яких 18 осіб – особи, що потребують надання житлових приміщень з фонду житла для тимчасового проживання (внутрішньо переміщені особи).  

Проведено засідання постійної комісії міської ради з питань управління майном і приватизації, будівництва, архітектури, інфраструктури, благоустрою, надзвичайних ситуацій та засобів масової інформації (голова комісії – Веждел А.А.) де розглянуто 14 питань.

Комісією з оренди комунального майна Іршавської міської ради (голова комісії – Васильцюн І.П.) проведено 4 засідання під час яких розглянуто 8 питань, що в подальшому стали підставою для розроблення відповідних проєктів рішень виконавчого комітету міської ради.

За результатами проведення електронних аукціонів укладено та оприлюднено в електронній торговій системі 3 договори оренди комунального майна.

За звітний період Відділом видано 6 посвідчень громадянина, який проживає, працює (навчається) на території гірського населеного пункту.

Щотижнево здійснюється інформування відділу соціального захисту населення міської ради щодо моніторингу актуального стану справ із забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб на території Іршавської міської ради.

Надавалася інформація на запити Закарпатської обласної військової адміністрації та Хустської районної державної адміністрації з питань, що належать до компетенції відділу.

Протягом квітня-травня 2024 року Відділом розроблено і винесено на розгляд виконавчого комітету 20 проєктів рішень та 5 проєктів рішень сесії Іршавської міської ради.

Здійснювався розгляд звернень громадян, заяв, та вживалися заходи щодо упорядкування правоустановчих документів на об’єкти комунальної власності міської ради. Так, Відділом розглянуто 33 заяви та листи фізичних та юридичних осіб.

Відділом ведеться облік платежів за оренду комунального майна, вживаються заходи щодо забезпечення своєчасного нарахування та надходження коштів до місцевого бюджету. За звітний період надходжень за оренду обєктів нерухомого майна комунальної власності міської ради склали 405 377,57 грн.  

Працівники Відділу постійно здійснюють моніторинг змін законодавства у сфері управління комунальним майном, житлово-комунального господарства та приватизації з метою своєчасного застосування їх на практиці при виконанні основних завдань і повноважень Відділу.

 

 

Начальник відділу                                                         Віта ЧОРНОЛИЧАК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь