Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Інформація про роботу зі зверненнями громадян

Дата: 10.06.2024 16:51
Кількість переглядів: 97

Відповідно до вимог Закону України „Про звернення громадян”, Указу Президента України від 07 лютого 2008 року № 109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”, проаналізовано стан роботи зі зверненнями громадян, що надійшли до Іршавської міської ради  за січень-травень 2024 року.

Протягом січня-квітня 2024 року до Іршавської міської ради надійшло 1260 індивідуальних та колективних звернень, що на 346 звернення більше, ніж в аналогічному періоді 2023 року. З них, на особистому прийомі – 117, усних (телефонних) - 31.

Кількість звернень, що надійшли поштою – 1112, з них колективних звернень – 7, повторних – 5, осіб з інвалідністю І, ІІ, ІІІ групи – 64, з питань соціального захисту – 357, аграрної політики та земельних відносин – 232, комунального господарства – 14, житлової політики – 18, сімейної та гендерної політики, захисту прав дітей – 19, заяви  членів багатодітних сімей, одиноких матерів  - 11, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та осіб, що потерпіли від Чорнобильської катастрофи – 28,  учасників бойових дій – 45, військовослужбовців та їх родичів – 175, екології та природних ресурсів – 8, інших категорій – 118.

Найбільша кількість звернень надійшла від мешканців м. Іршава та Ільницького і Осійського старостинських округів.

Основну частину звернень, з якими звертаються громадяни пов’язані з наданням консультацій щодо оформлення різних видів соціальних послуг та надання матеріальної допомоги. Для забезпечення виплат одноразових грошових допомог затверджена міська бюджетна програма «Турбота» та «Програма соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих - мешканців Іршавської міської територіальної громади на 2023-2024 роки».

На другому місці питання аграрної політики та земельних відносин.

На виконання вимог законодавства України, щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на звернення до органів  місцевого самоврядування, міська рада надає можливість громадянам звертатись до керівництва за допомогою електронного зв’язку (Інтернету). Надіслати електронне звернення можна на електронну адресу rada@irshava.info. Так, протягом вказаного періоду 2024 року в міській раді зареєстровано 9 електронних звернень.

Питання, підняті заявниками у своїх зверненнях, керівництвом міської ради та працівниками її структурних підрозділів вирішуються в більшості позитивно, надаються кваліфіковані роз’яснення, у разі необхідності, надсилаються за належністю в інші організації, деякі з них ще знаходяться у стадії розгляду. 

Всі звернення, які надійшли до міської ради, були вчасно опрацьовані уповноваженими  структурними підрозділами міської ради.

Також, застосовується практика виїзної форми роботи керівництва ради з населенням в старостинські округи територіальної громади.  Аналізуються і оперативно усуваються причини,  що породжують повторні звернення.

Протягом звітного періоду прийнято 2006 вхідної та видано 1624 документації.

Іршавська міська рада і надалі працює над забезпеченням якісної  роботи щодо розгляду звернень громадян, організації їх особистого прийому у відповідності до вимог чинного законодавства.

 

Вик.: Продан Г.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь