Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

Дата: 09.05.2024 15:44
Кількість переглядів: 60

             проєкт

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ІРШАВСЬКОЇ   МІСЬКОЇ   РАДИ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

___.05.2024                                        м. Іршава                                          № ___

 

Про встановлення (коригування) комунальному підприємству по водопостачанню Іршавської міської ради тарифу на надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

 

Відповідно до статті 28, частини 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про житлово – комунальні послуги», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та «Про ціни і ціноутворення», постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги», «Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019р. № 690, наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 12.09.2018р. № 239 «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення», розглянувши заяву про встановлення ( коригування ) комунальному підприємству по водопостачанню Іршавської міської ради тарифів на надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення від 09.05.2024 р. № 117, а також розрахунки та підтвердні матеріали і документи, що використовувалися під час проведення таких розрахунків, виконавчий комітет Іршавської міської ради ВИРІШИВ:

1. Встановити комунальному підприємству по водопостачанню Іршавської міської ради тарифи на надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення з _______.2024р. згідно з додатком (додається).

2. Вважати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Іршавської міської ради від 08.11.2022р. № 209 «Про затвердження вартості тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення».

3. Відділу економічного розвитку та інвестицій Іршавської міської ради оприлюднити дане рішення в місцевих засобах масової інформації та на офіційному сайті Іршавської міської ради www.irshavaotg.gov.ua.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Васильцюна І.П.

 

 

 

МІСЬКИЙ ГОЛОВА                                                Віктор СИМКАНИНЕЦЬ

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення виконавчого комітету

Іршавської міської ради

від _________ 2024р. № ____

 

Тарифи на послуги з централізованого водопостачання та  централізованого водовідведення

 

 

 

 

Категорія споживачів

Вартість послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, грн./м.куб. ( з ПДВ )

 

Водопостачання

 

Населення

29,62

 

Бюджетні установи

29,62

 

Інші організації

29,62

 

Водовідведення

 

Населення

17,91

 

Бюджетні установи

17,91

 

Інші організації

17,91

 

Разом по водопостачанню і водовідведенню

 

Населення

47,53

 

Бюджетні установи

47,53

 

Інші організації

47,53

 

 

Керуючий справами

(секретар) виконавчого комітету

міської ради                                                                          Іван МАТІКО

 

 

 

 

 


         КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ПО ВОДОПОСТАЧАННЮ

ІРШАВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

90100, Закарпатська область, м.Іршава, провулок Шевченка, 3 А.

тел./факс.: ( 03144 ) 2-19-69,

e-mail: vodair@i.ua

Код ЄДРПОУ № 31432129,

Рах. № UA543123560000026007000565300, в АТ

“ Ощадбанк ” м.Ужгород,  МФО 312356,

ІПН № 314321207070

 

Вих. №  ______

__   ____________    2024 р.

                                                                                                                                                                                        

Комунальне підприємство по водопостачанню Іршавської міської ради  інформує споживачів про намір змінити ( коригувати ) тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

           КП по водопостачанню Іршавської міської ради повідомляє про намір змінити ( коригувати ) тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення, бюджетних установ та організацій, та інших споживачів м. Іршава, та централізованого водовідведення для населення, бюджетних установ та організацій, та інших споживачів с. Ільниця.

      На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 року № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», КП по водопостачанню доводить наступну інформацію:

            На підприємстві КП по водопостачанню Іршавської міської ради на даний час діють тарифи, які затверджені рішенням виконавчого комітету Іршавської міської ради № 209 від 08.11.2022 року :

Водопостачання:

Для потреб населення –  29 грн. 62 коп.  ( з ПДВ ).

Для потреб бюджетних установ та організацій - 29 грн. 62 коп. ( з ПДВ ).

Для інших категорій споживачів - 29 грн. 62 коп. ( з ПДВ ).

Водовідведення:

Для потреб населення - 17 грн. 91 коп. ( з ПДВ ).

Для потреб бюджетних установ та організацій - 17 грн. 91 коп. ( з ПДВ ).

Для інших категорій споживачів - 17 грн. 91 коп. ( з ПДВ ).

       Планові  ( кориговані ) тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення складатимуть:

Водопостачання:

Для потреб населення –  29 грн. 62 коп.  ( з ПДВ ).

Для потреб бюджетних установ та організацій - 29 грн. 62 коп. ( з ПДВ ).

Для інших категорій споживачів - 29 грн. 62 коп. ( з ПДВ ).

Водовідведення:

Для потреб населення - 17 грн. 91 коп. ( з ПДВ ).

Для потреб бюджетних установ та організацій - 17 грн. 91 коп. ( з ПДВ ).

Для інших категорій споживачів - 17 грн. 91 коп. ( з ПДВ ).

Обґрунтування причин зміни ( коригування ) тарифів.

Необхідність коригування діючих тарифів на послуги з централізованого  водопостачання та централізованого водовідведення пов’язане з вимогою приведення складових тарифів у відповідність до вимог чинного законодавства, а саме виокремлення з складової витрат – витрати на збут, і введення плати за абонентське обслуговування - Закон України «Про житлово-комунальні послуги ( із змінами ) від 09.11.2017 р. № 2189-VIII»., та зміни однієї з основних складових видатків - фонду оплати праці, в зв’язку з збільшенням мінімальної заробітної плати згідно статті 8 Закону України “ Про Державний бюджет України на 2024 р. ”.       

        Для виконання розрахунку коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення  використано наступні нормативні акти :

Закон України «Про житлово-комунальні послуги» ( із змінами ) від 09.11.2017 р. № 2189-VIII;

Закон України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» від 09.11.2023 р. №  3460-ІХ;

Постанова КМУ № 690 від 05.07.2019 р. ( із змінами ) «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення» та Типових договорів про надання послуг.

Постанова КМУ № 869 від 01.06.2011 р. ( у редакції постанови КМУ № 291 від 03.04.2019 р. ) «Порядок формування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення»;

• Постанова КМУ № 808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньо будинкових систем про надання комунальних послуг ».

    Водночас планові витрати, які затверджені в діючих тарифах  на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення не покривають всіх витрат фінансово-господарської діяльності, що обумовлюють збиткову діяльність КП по водопостачанню Іршавської міської ради

          Фінансовий стан підприємства ставить під загрозу належне виконання підприємством функцій виробника житлово-комунальної послуги та стабільне забезпечення територіальної громади міста Іршава послугами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

          Рівень відшкодування між середньозваженим тарифом (без ПДВ) та фактичною собівартістю за 2023 рік на централізоване водопостачання склав  93,8 %, на водовідведення  67,25 %.

              КП по водопостачанню Іршавської міської ради надає ліцензовані послуги з централізованого  водопостачання та  послуги з централізованого  водовідведення та не ліцензовані послуги  із вивезення рідких відходів та інші (одноразові) послуги.

Ліцензовані послуги :

  • Централізоване водопостачання;
  • Централізоване водовідведення.

   Здійснення розрахунків коригування тарифів на 2024 рік  виконано по формах таблиць, які передбачено Порядком розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення, затвердженим наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 239 від 12.09.2018 р.

           З пропозиціями та зауваженнями відносно змін ( коригування ) до тарифів на послуги з централізованого  водопостачання та централізованого  водовідведення звертатися письмово до КП по водопостачанню Іршавської міської ради за адресою: м. Іршава, провул.. Шевченка, 3 А, e-mail: vodair@i.ua протягом 14 календарних днів з дня публікації інформації. Для реєстрації пропозицій (зауважень) просимо зазначати прізвище, ім’я та по батькові особи (для юридичних осіб – повне найменування), що їх подала, та її контактні дані для здійснення зворотного зв’язку.

          

Директор КПВ Іршавської міської ради                                    Сергій СКОБЛЕЙ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь