Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Пам’ятаємо! День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років вшанували у Іршавській громаді

Дата: 08.05.2024 17:13
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Друга світова війна – найкривавіший глобальний конфлікт, який охопив значну частину планети і тривав шість важких років. Перемога над нацизмом була здобута завдяки неймовірній концентрації всіх сил, взаємодопомозі, консолідації та мобілізації суспільства, солідарності народів і повного перелаштування економічного, політичного й соціального життя в інтересах боротьби зі злом. Ця історія добре ілюструє, в який спосіб спільноти досягають важливих перемог.

Пам’ятаємо!

 Україна відзначає 8 травня - як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Таким чином ми приєднуємося до європейської традиції розуміння цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над злом нацизму, нагадування про світову катастрофу, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

Нині спадкоємицею сталінського режиму є російська федерація, яка продовжує спроби привласнити чуже, маніпулює власними громадянами і намагається залякати світ. Керівництво Іршавської громади разом з військовослужбовцями громади низько схиляють голови перед подвигом Героїв Другої світової війни та перед воїнами, які борються із рашиським злом на українській землі сьогодні. Біля памятних місць, здійснили покладання квітів та запалених лампадок ветерани, Іршавський міський голова Віктор Симканинець та представник ветеранського простору «Вдома» Іван Микита.

Висловлюємо вдячність Збройним силам України, воїнам, які захищають наше право на свободу, цивілізованість, вільне майбутнє. Пам'ятаємо, яку ціну платимо за щастя жити на рідній землі. Слава Україні! Героям слава!

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь