Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

У Іршавському МЦПО з початку календарного року пройшов ряд різних подій та заходів

Дата: 05.03.2024 10:15
Кількість переглядів: 107

Фото без описуНапередодні Різдва інформаційне видання Zaholovok.com.ua (м. Ужгород) провів конкурс на кращу різдвяну листівку. Цього року на конкурс «Різдвяна листівка з Ужгорода» було надіслано понад 100 робіт здобувачів освіти Закарпаття. Переможці конкурсу визначались за кількісті вподобайок у соцмережах (результати були опубліковані в коментарях під кожною роботою). Вихованка народної студії образотворчого мистецтва «Боржавська фантазія» МЦПО (керівник Любов Микита) Анастасія Боднар також взяла участь у конкурсі та стала його переможцем. 

В рамках співпраці, відпочинку та вивчень традицій Різдва в наш край приїхала група учнів та педагогів з Одеси. Завдячуючи колективу Іршавського МЦПО учні мали можливість познайомитись з історією, пам'ятниками, традиціями, природними об'єктами нашого краю.

Вихованки гуртка "Виготовлення іграшок- сувенірів " Матішинець Поліна та Макрушина Антоніна- переможці обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу "Украінський сувенір". 

16 січня 2024 року в Іршавській територіальній громаді відбувся І етап конкурсу – захисту наукових робіт Малої академії наук. Члени комісії, які взяли участь у захисті робіт членів МАН відмітили високий рівень наукових робіт членів МАН та рекомендували всі роботи для участі в ІІ обласному етапі захисту МАН. 

У вільний час колектив МЦПО роблять щось корисне для нашої Перемоги. Дорослі виготовляють окопні свічки, чи парафінові розпалювачі, а учні - обереги, різноманітні сувеніри та малюнки. Ще одним фрагментом допомоги стало виготовлення маскувальних сіток. 

Ще однією приємною подією відзначився наш заклад, який вже вдруге взяв участь у ІІ-му відкритому обласному фестивалі-конкурсі „Різдвяний передзвін”, який пройшов у форматі онлайн 11-12 січня 2024 року у „ПАДІЮНі”. Серед багатьох переможців конкурсу Іршавський МЦПО отримав 5 почесних місць. 

22 січня колектив МЦПО долучився до відзначення 105 річниці Соборності України. Так керівники гуртків провели з вихованцями тематичні виховні години, бесіди, години спілкування на заняттях гуртків. Крім цього діти мали змогу подивитися документальний фільм «Історія Єднання. День Соборності та його важливість», який показав події 1919 року в Києві та на Закарпатті.
Вихованки гуртка "Бісероплетіння", керівник Ольга Ловга,  Трикур Рената та  Марканич Марія,  нагороджені дипломами І премії у ІІІ Всеукраїнському двотуровому фестивалі - конкурсі мистецтв "Різдвяна Україна"! 

06 лютого пройшло чергове засідання гуртка «Лідер» (керівник Наталія КОРОВСЬКА) спільно з молодіжною радою Іршавської територіальної громади, молодіжного хабу «Пак дись». Далі за планом засідання відбулась зустріч з інспектором сектору дотримання прав людини Хустського РУП ГУНІ в Закарпатській області майором поліції Вікторією ГОРЗОВ. Вона провела екскурсію в приміщенні поліції та ознайомила учнів з сучасною роботою поліцейських, показала нововведення системи «Custody Records» 
До Дня святого Валентина протягом тижня у закладі пройшли ряд заходів. Насамперед, вихованці гуртків декоративно-ужиткового напрямку взяли участь у внутрішньому конкурсі з виготовлення валентинок «Зігрій серце воїна» у актовій залі закладу з яких була оформлена виставка. Святкову концертну програму присвячену дню св. Валентина підготували вихованці студії вокалу «Viva Viktoriya» (керівник Вікторія Поляк) та народної хореографічної студії «Dance of angels» (керівник Юрій Буряс). Приємними сюрпризом для колективу закладу було вручення директором установи обласних грамот за перемогу у конкурсах новорічно-різдвяного циклу.

20 лютого МЦПО провів заходи до Дня Героїв Небесної сотні. Зранку колектив закладу долучився до мітингу-реквієм на центральній площі міста. На гурткових заняттях керівники разом зі своїми вихованцями провели виховні тематичні бесіди, години спілкування, виготовляли тематичні вироби. В рамках вшанування Героїв Небесної Сотні у історико-краєзнавчому музеї проведено короткий екскурс про подію 10 річної давності, розкрито важливість трагічних подій минулого та вшановано пам’ять Героїв хвилиною мовчання!! 

Для більшої популяризації спортивного туризму, останнім часом, навіть у зимовий період, туристи проводять свої змагання. 
Так, 24 лютого у м. Ужгород пройшов відкритий особистий чемпіонат КЗПО "ПАДІЮН" з пішохідного туризму у закритих приміщеннях, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні.
Іршавський МЦПО на цих змаганнях представляли вихованці туристсько-краєзнавчих гуртків, що діють при Ільницькому ЗЗСО І-ІІІ ст.( кер. Осійська Л.Р.) та Осійському ЗЗСО І-ІІІст.(кер. Пелиньо Л.М.). 

Кожного місяця на базі МЦПО проходить інтелектуально-розважальна гра «Інтелектуал» серед здобувачів освіти Іршавської ТГ в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні та Центру громадських ініціатив. Метою гри є формування інтелектуальних здібностей та пізнавальних інтересів здобувачів освіти, розвиток кмітливості, ерудованості, уваги, виховання інтересу до навчання та навколишнього світу. Організатором та незмінним ведучим є заступник директора Іршавського МЦПО Іван Іванович Терпай.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь