Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Інформація про роботу КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради за період з 01.12.2023р. по 11.01.01.2024р.

Дата: 11.01.2024 15:46
Кількість переглядів: 332

    Фото без опису        Публічні бібліотеки залишаються тими інституціями, які докладають багато зусиль для того, щоб читання залишалось повсякденною звичкою кожного, щоб формувався стійкий інтерес до читання української книги.

Бібліотеки громади об’єднують тих, хто не втратив любові до читання, хто відчуває потребу в неформальних контактах з однодумцями, творчій самореалізації та самоствердженні.

Відрадно те, що протягом року  бібліотеки отримали нову літературу. Здійснювалась робота з актуалізації бібліотечних фондів, внаслідок чого списано 11759 примірників.

Відбулася підсумкова нарада бібліотечних працівників. Директор КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради, Майя Бобик, подякувала кожному фахівцю  бібліотеки  за стійкість, професійне виконання своїх обов’язків в умовах сучасних викликів та утримання позицій на культурно-інформаційному фронті, підтримку морального стану жителів громади засобами книги та читання. Всі учасники наради мають надію, що 2024 рік буде успішнішим та сприятливішим у діяльності, принесе нашій Україні Перемогу!

Бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека Іршавської міської ради долучилися до Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання». В рамках акції бібліотеками проведено:

  •  гру-вікторину «Ми – нація, яка читає! Ми – непереможні!»; оформлено книжкову виставку «Література нашого краю»; оформлено стенд «Книги, які я рекомендую прочитати». У грі-вікторині взяли участь дві команди - "Казкарі" та "Поети". Гра складалася з 3-х турів. Команди набрали одинакову кількість балів, а отже - перемогла дружба. На книжковій виставці були представлені книги письменників нашого краю: Наталії Шаленик, Лідії Повх, Василя Шкірі та інших (Климовицька бібліотека-філія);
  • годину права «Твоє право, твій обов'язок»  в Ільницькій бібліотеці-філіїі №2 КЗ «Публічна бібліотека»;
  • годину-знайомство «Літературна Іршавщина», де користувачі знайомились з творчістю поетів та письменників рідного краю (Чрнопотіцька бібліотека-філія);
  • літературний портрет «Талант, що прагнув до зірок» до 130-річчя від дня народження відомого українського прозаїка, поета, публіциста Миколи Хвильового. Бібліотекар розповіла про тернистий життєвий шлях цієї легендарної людини, яка в умовах нелюдяної, тоталітарної системи заплатила своїм життям за ідею служіння національній культурі, своєму народу (Ільницька бібліотека-філія);
  • свято слова, книги і читання для дітей. До книгозбірні завітали постійні користувачі і вирішили зачитати вголос уривки з своїх улюблених книг. Для читання вголос діти обрали неймовірні казки і ділилися враженнями. Також було запропоновано дітям увечері прочитати свій улюблений твір батькам, дідусям та бабусям, братикам та сестричкам, адже читання вголос, особливо між дорослими і дітьми, є одним із найкрасивіших занять у світі, особливо, якщо це зроблено з любов’ю і якомога частіше (центральна бібліотека);
  • зустріч учнів 4-х класів Іршавського ліцею № 1 та учнів молодших класів Брідського ЗЗСО І-ІІІ ст. з українським дитячим письменником-казкарем, нашим земляком Василем Шкірею. Дебютував він 1991 року збірочкою оповідань «Сльоза лелеки», а вже з 1992 року виходять його книги казок «Як осел вогонь сховав», «25 казочок для маленьких діточок», «Розбиті серця», «Три бажання», «Візок казок», «Король жебраків», «Іван Сила і брати-розбійники» та інші. Василь Шкіря – один із найпопулярніших дитячих авторів на Закарпатті. Казки Василя Шкірі – впізнавані і реальні. Недаремно в одному з інтерв'ю казкар сказав: «У кожній казці є частка правди». Василь Васильович з радістю розповів гостям про свої перші дорослі та дитячі твори, неймовірні історії із власного життя, відповідав на чисельні запитання малечі. Бібліотекарі підготували книжкову виставку «Життя як казка», на якій представили книги В.Шкірі, зачитали казки із збірки казок «25 казочок для маленьких діточок». Присутні з радістю спілкувалися з письменником, брали участь у обговоренні казок. Не так давно у видавництві «Карпати» побачила світ його чергова книжка «Пригоди Бджілки Джавелінки і її друзів», яку із задоволенням автор подарував для бібліотеки;

До 130-річчя від дня народження відомого українського прозаїка, поета, публіциста Миколи Хвильового (М.Г.Фітільова 1893-1933) 5 грудня 2023 року в центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека»  розгорнуто книжкову виставку «Талант надзвичайний і суперечливий».  Також було проведено огляд літератури «Художній світ М. Хвильового» у КЗ Іршавський ліцей N1 Іршавської міської ради для учнів 10-В та 11-Б класів ліцею (учителі Кузьма Н.В., Матішинець Л.І. та Орлицька Н.І).

У Смологовицькій бібліотеці-філії КЗ «Публічна бібліотека» проведено зустріч з автором чудових віршів - Пензеник Марією Михайлівною. Зустріч була цікава, діти із задоволенням читали вірші.

 Дубрівська бібліотека-філія  КЗ «Публічна бібліотека» оформила виставку-роздум «Природа навколо нас», на якій представлені видання еколого-природничої тематики. Це, в першу чергу, енциклопедичні та довідкові видання, а також науково-пізнавальна література. Для них характерні: доступність викладення матеріалу та прекрасне оформлення.

Зима буває різною: морозною і не дуже, сніжною і не дуже... Та за будь-якої погоди людина прагне тепла і затишку. Користувачі Великорозтіцької бібліотеки-філії КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради мають можливість вибрати для себе «теплі історії». Добірка цікавих книг  на тему «Теплі історії холодної зими» забезпечила користувачам  зимовий вечір незабутнім, теплим і затишним.

У зимовий період є багато свят. Всі ми з нетерпінням чекаємо на Новорічні та Різдвяні дива.  Бібліотекар Чорнопотіцької бібліотеки-філії КЗ «Публічна бібліотека»  разом з  Чорнопотіцьким ЗДО провели різдв'яно-новорічні свята. Книжкова виставка-огляд «Щедрий вечір, Добрий вечір!» нагадала присутнім про українські різдвяно-новорічні традиції. В новорічну ніч ми зможемо загадати найзаповітніше бажання, адже воно у нас всіх одне –  перемога та мир!

В Івашковицькій бібліотеці-філії КЗ «Публічна бібліотека»  відбулося новорічно-різдвяне свято «Колядуємо усі: і дорослі, і малі».

У центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека» оформлено книжкову виставку «Читайте новинки», де представлено книги українських та зарубіжних письменників.

(https://www.facebook.com/irbiblioteka/).

                                           

Директор КЗ «Публічна бібліотека»

Іршавської міської ради                                             Майя БОБИК

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь