Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Інформація про пророблену роботу Іршавським МЦПО

Дата: 29.11.2023 11:35
Кількість переглядів: 323

Фото без опису

Команда вихованців Іршавського МЦПО та учнів Іршавського ліцею дебютувала у обласній інтелектуальній грі "Smartakiadа" з командою під назвою "Пак Іршавські".Чудова атмосфера, доброзичливість, а також бажання всіх команд перемогти, а їх було усього 23, створювали хороше емоційне піднесення. І хоч результат середній, але набуття досвіду, спільні обговорення, вибір правильної відповіді-все це пригодиться в майбутніх іграх.
Традиційний святковий захід "Посвята в гуртківці" відбувся в стінах рідного міського Центру позашкільної освіти 3 листопада. Наймолодших вихованців, які цього року приєдналися до творчих дитячих колективів вітали і надихали уже старші вихованців закладу.
4 листопада відбувся відкритий чемпіонат КЗПО „ПАДІЮНˮ Закарпатської обласної ради зі спортивного (пішохідного) туризму серед учнівської молоді «Осінні старти - 2023», змагаючись  на дистанції «Смуга перешкод» в м.Ужгород. Іршавський МЦПО відрядив до участі в даному заході 2 команди: «Вікторія» (тренер Леся Осійська) та «Едельвейс» (тренер Людмила Пелиньо), які змагалися на дистанції першого класу складності у молодшій віковій групі та посіли відповідно 1 та 2 місця.
Чемпіонат світу – найвищий спортивний форум шашкістів. Були, правда, і шашкові олімпіади, але взяти участь в світовій першості – це справді дуже висока честь і велика відповідальність, адже спортсмен є представником своєї країни. 
На цьогорічний чемпіонат світу з шашок-100 серед юнаків та дівчат, який відбувся в м. Полісе (Польща) прибуло 225 спортсменів з 16 країн, щоб позмагатися за чемпіонство в 10 вікових групах серед юнаків та дівчат. Збірна України, в складі якої виступила представниця клубу “Вікторія” Іршавського міського Центру позашкільної освіти, чемпіонка України Катерина Мойсей, виставила 25 спортсменів у 9 групах з 10. Додатковий показник вивів нашу спортсменку на 6 місце. Збірна України має такі результати: класика – 5, швидка гра – 4, блискавична гра – 4 місця. Результати Катерини Мойсей ввійшли в актив збірної України.

Вже вдруге на базі МЦПО пройшла інтелектуально-розважальна гра «Інтелектуал», здійснена в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні. Після проведення першої гри, яка пройшла у жовтні та дуже сподобалась учасникам, в результаті чого набирає неабияких обертів. Отож, на цей раз на гру було подано заявки від дванадцяти команд.
В результаті напруженої та захоплюючої гри маємо наступні результати: у категорії «Дорослі» беззаперечну перемогу здобули колеги з Хустського міського Центру дитячої та юнацької творчості «Сузір’я» (28,5 б.), ІІ почесне місце виборола команда «Ерудит»(27,5 б.), ІІІ-тє - у представників міської ради «Пак рада»(27 б.). 
У категорії «Учні» І місце посіли учні КЗ Іршавського ліцею №1 з командою «Шо, шо» (27, 5 б), ІІ місце забрали команда «Патріот»(27 б.), ІІІ місце за командою «Нова генерація» (26,5 б.) Інші команди відповідно отримали меншу кількість балів, але від гри дістали неабияке задоволення, драйв та позитивні враження.

17-18.11.2023 року в передмісті Ужгорода, готель "Золота гора", пройшов двохденний молодіжний форум єдності, організований чудовою молодіжною командою ГО "Нова генерація України". Активну участь у даному заході взяли лідери учнівського самоврядування Іршавського МЦПО, представники молодіжної ради Іршавської ТГ: Аліна Ганчич, Яна Тюк, Наталія Коровська, Іван Терпай. Програма форуму була насичена, цікава, багатогранна, а головне - дуже продуктивна.
20 листопада на базі МЦПО пройшло засідання методичного об’єднання керівників гуртків декоративно-ужиткового мистецтва «Пошук» на тему «Національно-патріотичне виховання молоді в умовах воєнного стану». В рамках засідання МО було проведено майстер-клас з виготовлення окопних свічок під назвою «Подаруй своє світло воїну», адже для наших захисників це вкрай необхідна та корисна річ, тому що вона довго горить, забезпечує світлом і навіть дає можливість підігріти воду, підсушити речі та зігрітися, зробити каву, розігріти банку тушкованки чи перекусити.
В рамках 90-річної роковини голодомору керівники гуртків провели на гуртках тематичні бесіди, виховні години, години спілкування щодо національної трагедії 1932-1933 р.р. Також вихованці МЦПО разом зі своїми керівниками вшанували пам’ять жертв голодоморів, запаливши лампадки біля пам'ятника жертвам голодомору у центрі міста. До події долучились і лідери учнівського самоврядування, побувавши біля дерев’яної козацької церкви Василія Блаженного в Іршаві.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь