Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

В Іршавській територіальній громаді відбулася координаційна рада з питань підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству та гендерній нерівності.

Дата: 16.11.2023 11:29
Кількість переглядів: 419

      Фото без опису       15 листопада 2023 року в Іршавській територіальній громаді відбулася координаційна рада з питань підтримки сімї, запобігання домашньому насильству та гендерній нерівності.

      На порядок денний було винесено ряд питань стосовно протидії та запобігання домашньому насильству, його поширеності в територіальній громаді, обговорено заходи та конкретні дії щодо запобігання даного явища.

       Зокрема обговорено та роз’яснено положення Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьби із цими явищами, або Стамбульська конвенція, яка була ратифікована Україною у 2022 році.

       Стамбульська конвенція – це міжнародна угода Ради Європи, з'явилася у 2011 року, наразі її підписали 47 країн, 36 (включно з Україною) – ратифікували. Мета документу – зруйнувати гендерні стереотипи, які допускають насильство щодо жінок. Конвенція пропагує та захищає право людей на вільне від насилля життя та забороняє всі види дискримінації жінок.

       У роботі координаційної ради взяли участь офіцер громади Пукман І.В., директор КО «Центр надання соціальних послуг» Іршавської міської ради Боршош Н.М., начальник Служби у справах дітей Рендзей О.І, спеціалісти ССД та представники Іршавської міської ради.

     За підсумками роботи координаційної ради прийнято відповідні рішення та визначено заходи щодо запобігання домашньому насильству.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь