Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Інформація про роботу КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради за період з 20.09.2023 по 25.10.2023 року.

Дата: 26.10.2023 19:45
Кількість переглядів: 182

     Сьогодні бібліотеки змінюють свою роль - стають центрами розвитку громади, просторами, де відбувається активна соціальна взаємодія. 

Бібліотеки роблять свій внесок в перемогу України, вони надають інформаційну допомогу жителям громади та тимчасово переміщеним українцям в скрутні часи.

Роль бібліотекаря розширюється і стає більш проактивною – бібліотекарі створюють умови для спілкування, організовують та модерують події, сприяють пошуку та поширенню найкращих практик для місцевого розвитку..

Бібліотека долучитилася до підсумкової зустрічі за проєктом «Розвиток спроможності бібліотек ‒ Хабів цифрової освіти», що впроваджується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), який ПРООН в Україні реалізує за фінансової підтримки Швеції.

Бібліотечний вересень пройшов активно. З метою популяризації української книги у Ільницькій бібліотеці-філії №1 КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради представлено тематичну викладку «Сторінками української класики».         

Дитяча книга – це особливий світ, який юний читач осягає і розумом, і серцем. Така функціональна багатогранність впливу книги на дітей потребує кваліфікованого, системного підходу до роботи з нею в сім'ї та бібліотеці. У Дубрівській бібліотеці-філії  оформлено книжкову виставку-пораду під назвою «Я. Сім'я. Книга».

Казки є важливим виховним засобом, протягом століть виробленим і перевіреним народом. У Великорозтіцькій бібліотеці-філії  представлено книжкову виставку «Тебе вітає повість-казка, тому читай її, будь ласка!».

День туризму відзначається щорічно 27 вересня. Наша країна багата безліччю унікальних туристичних локацій, які можуть відвідати громадяни України або іноземці.

До Всесвітнього Дня туризму в центральній бібліотеці  оформлено книжкову виставку «Мандруйте Україною, бо вона чарівна!».

Щорічно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек.

Бібліотека - це справжня скарбниця, яка зберігає пам'ять і мудрість народу. Відзначають його як бібліотекарі так і звичайні відвідувачі бібліотеки. З вітальними словами до працівників бібліотек звернувся міський голова Віктор Симканинець. З нагоди цього свята у центральній бібліотеці  оформлено книжкову виставку «З книгою жити - з добром дружити».

Жовтень у бібліотеках розпочався з екскурсії до бібліотеки.  2 жовтня  до Смологовицької бібліотеки-філії  завітали вихованці дитячого садка «Лісовичок» (вихователь Штефаньо О.В.). Бібліотекар провела екскурсію для малят. Діти з радістю відгадували героїв казок та ознайомилися з ілюстрованою виставкою до Дня козацтва.

До Всесвітнього дня захисту тварин в Смологовицькій бібліотеці-філії  для учнів 2-го класу було проведено пізнавальну годину, де дітки переглянули відео-ролик про тварин, а також бібліотекар підготувала загадки про тварин та гру «Впізнай тварину за її голосом».

У центральній бібліотеці  оформлено книжкову виставку «Барви рідного краю».

Метою книжкової виставки  було поглиблення, дослідження та популяризація історії, культури, мови, звичаїв і традиції українського народу, залучення до вивчення та пізнання рідного краю. На книжковій виставці представлено літературу про рідну Іршавщину, про її знаменитих людей, письменників, художників.

Творча виставка «Ми самі собі чарівники» до Міжнародного дня людей похилого віку  була організована в Івашковицькій бібліотеці-філії.

Урок гуманності «Літній не значить похилий» до Міжнародного дня людей похилого віку провела Осійська бібліотека-філія.

Бібліоурок «Світ тварин у дитячих творах» провела дитяча бібліотека.

Тиждень нової літератури «Новинки книжкового світу» пройшов у дитячій бібліотеці.

Інформаційний огляд «Українське козацтво – наша гордість і слава» провела Ільницька бібліотека-філія.

На базі МЦПО  (10.10.2023) вперше пройшов інтеграційний захід у форматі ерудованої розважальної гри «Інтелектуал», здійснений в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. На гру було подано заявки від семи команд. У цьому заході взяла участь  і команда під назвою «Пак культурні» (працівники відділу культури та бібліотек).

Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» (09.10.2023) завітала з робочим візитом до Іршавської громади Закарпатської області для проведення фокус-групового дослідження в межах проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». До заходу долучилися  і працівники  центральної бібліотеки. Було обговорено ряд важливих питань, зокрема інклюзії, доступності, безбар'єрності та включеності громадян у процеси прийняття рішень у нашій громаді.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь