Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Спортивно-патріотичний захід дружби, поваги та єдності на Іршавщині!

Дата: 03.10.2023 14:01
Кількість переглядів: 283

     Фото без описуПопри зруйновану інфраструктуру та бойові дії на території України, спортивне життя в нашій державі майже не зупинялося. Враховуючи усі безпекові норми, змагання різного гатунку майже щодня відбуваються в різних куточках країни.

У підтримку загальнонаціональної програми «Здорова Україна», ініційованої Президентом Володимиром Зеленським, покликанням якої є зробити здоровий спосіб життя частиною українського менталітету, Закарпатська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України зініціювала проведення у жовтні 2023 року спортивно-патріотичних змагань серед працівників закладів та установ освіти – членів обласної організації Профспілки. Згідно затвердженого Положення змагань, усіх учасників поділили за територіальним принципом на 3 рівноцінні кущі по 8 команд-учасниць.

Відтак, честь розпочинати та приймати цикл відбіркових змагань випала Об’єднаній організації Іршавщини Профспілки працівників освіти і науки України. Саме на її території  1 жовтня 2023 року відбувся перший етап спортивно-патріотичного заходу.

Урочисте відкриття спартакіади символічно співпало з Днем захисників і захисниць України, Днем українського козацтва, Днем територіальної оборони, Покрови Пресвятої Богородиці та найголовнішим галузевим святом – Днем працівників освіти. Після державного гімну України, всі присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув унаслідок російської військової агресії або віддав своє життя, захищаючи Україну.

Із словами вітань та мотиваційними настановами у цей, багатий на свята день, до освітян-профспілковців звернулись: Тетяна Повханич, голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України та Ярослав Цендра, голова Об’єднаної організації Іршавщини Профспілки працівників освіти і науки України. Також активно підтримали захід запрошені: директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної держадміністрації Мар’яна Марусинець та керівник відділу освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї молоді та спорту Іршавської міської ради Єлизавета Яцканич.

Даний етап змагань представляли команди: Берегівської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України, Берегівської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, Мукачівського районного комітету профспілки працівників освіти і науки, Мукачівської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, Об’єднаної організації Виноградівщини Профспілки працівників освіти і науки України, Об’єднаної організації Іршавщини Профспілки працівників освіти і науки України та Об’єднаної організації Свалявщини Профспілки працівників освіти і науки України.

Програма змагань складалася з 5 видів спорту: спортивного (поплавочного) рибальства, дартсу, туризму, кульової стрільби та першої домедичної допомоги.

З огляду на безпеку учасників та уникнення скупчень людей, змагання проводилась на декількох локаціях одночасно.

Варто зазначити, що дисципліни з кульової стрільби та першої домедичної допомоги були включені до змагань у всіх трьох кущах та покликані поширити серед освітян знання та корисні навички, пов’язані із наданням першої домедичної допомоги у цивільному житті, а також, правилами поводження зі зброєю.

Щодо результатів змагань.

Змагання з кульової стрільби були особисті. 1 учасник незалежно від статі мав 3 пробні і 10 залікових пострілів. За найбільшою сумою набраних очок першу сходинку посів Олександр Горун, представник команди Берегівської районної організації Профспілки. Друге місце поділили два учасника: Сергій Чейпеш з Об’єднаної організації Виноградівщини та Людмила Ткаченко з Мукачівської міської організації Профспілки. Третє місце зайняв Віталій Собко з Об’єднаної організації Іршавщини.

Змагання зі спортивного (поплавочного) рибальства проводились за Правилами спортивного рибальства поплавочною снастю. В кожного учасника була 1 вудка, 1 гачок , 1 садок для риби та наживка довільної форми. За 1.5 години часу, який був визначений для змагань, найспритнішим рибалкою виявився Михайло Сочка з Об’єднаної організації Виноградівщини, який  за кількістю виловленої та зваженої риби посів перше місце. Друга сходинку посів Бейло Нодь  з Берегівської районної організації Профспілки та замкнув трійку лідерів Юрій Федорчук з Мукачівського районного комітету профспілки.

Найвлучнішим у дартсі став Владислав Сусік, представник команди Берегівської районної організації Профспілки, Іван Островка з Об’єднаної організації Свалявщини зайняв другу залікову позицію, а третім став Петро Понедільник, представник  команди Об’єднаної організації Виноградівщини.

Справжньою родзинкою спортивного дня стали командні змагання  з туризму. Вони включали у себе три етапи: техніка складання наплічника, розпалювання вогнища та розбивки намету.  За сумою очок, набраних у всіх видах змагання, перемогу здобули освітяни з Об’єднаної організації Іршавщини, друга сходинка за командою з Об’єднаної організації Свалявщини та третіми стали представники Мукачівської міської організації Профспілки.

Вкрай актуальними у сьогоднішній час були командні змагання з першої домедичної допомоги. Вони проводились у 2 етапи. Перший етап: лекційно-практичний майстер-клас від працівника Червоного хреста України. Другий етап: теоретично-практична перевірка засвоєних знань та вмінь. Найуважніше слухала лектора, відповідно і найкраще впоралась з практичними завданнями команда з Берегівської міської організації Профспілки, другими стали представники команди  Мукачівської міської організації та третє місце у команди Об’єднаної організації Іршавщини.

За результатами усіх дисциплін спортивно-патріотичних змагань призові місця у командному заліку вибороли:

– І місце — команда Берегівської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України (голова Ольга Радик);

– ІІ місце ­— команда Об’єднаної організації Виноградівщини Профспілки працівників освіти і науки України (голова Сергій Чейпеш);

 ІІІ місце — команда Об’єднаної організації Свалявщини Профспілки працівників освіти і науки України (голова Надія Бунда).

Урочисто та під оплески усіх учасників,  грамоти, медалі та кубки тріумфаторам змагань вручила голова організаційного комітету змагань Тетяна Повханич. Не обійшлося під час церемонії нагородження і без вшанування ветеранів. За багаторічну активну життєву позицію у відстоюванні прав та інтересів членів профспілок, пропаганду здорового способу життя та з нагоди ювілею – 80-річчя від дня народження, подяку комітету обласної організації Профспілки отримав головний суддя змагань — Іван Пинзеник, голова первинної профспілкової організації із 43-річним стажем.

Насамкінець, потрібно відмітити співорганізаторів змагань — членів Об’єднаної організації Іршавщини за ту працю, яку вони вклали, щоб усе пройшло на найвищому рівні, щоб кожен учасник у цей день почувався комфортно, відчував турботу, атмосферу дружби, поваги та єдності.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь