Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Інформація відділу управління комунальним майном, житлово-комунального господарства та приватизації Іршавської міської ради про пророблену роботу за серпень 2023 року

Дата: 25.09.2023 11:31
Кількість переглядів: 164

     Фото без опису      Відділ управління комунальним майном, житлово-комунального господарства та приватизації Іршавської міської ради (далі - Відділ) спрямовує свою діяльність у напрямку ідентифікації, інвентаризації та оформлення права комунальної власності на об’єкти нерухомого майна комунальної власності Іршавської міської ради, а також об’єкти безхазяйного майна.

За серпень 2023 року комісією з оренди комунального майна Іршавської міської ради Закарпатської області (голова комісії - Васильцюн І.П.) проведено 2 засідання, де розглянуто 3 питання, які в подальшому стали підставою для розроблення відповідних проєктів рішень виконавчого комітету міської ради.

Проведено 1 засідання комісії з питань виявлення, обліку та набуття у комунальну власність Іршавської міської ради відумерлої спадщини та безхазяйного майна, на якому було розглянуто 3 питання (голова комісії - Матіко І.І.).

У встановлених законодавством випадках, об’єкти оренди підлягають оцінці, яка здійснюється шляхом проведення конкурсного відбору суб'єктами оціночної діяльності. Вартість витрат з проведення оцінки майна, понесених міською радою, в подальшому відшкодовується орендарем майна. За звітний період відбулося 1 засідання комісії з відбору суб’єктів оціночної діяльності (голова – Матіко І.І.), які залучалися для проведення оцінки об'єктів комунального майна з метою визначення стартового розміру орендної плати. Визначення ринкової вартості майна для розрахунку стартового розміру орендної плати сприяє забезпеченню справедливих умов для орендарів та збільшенню надходжень до місцевого бюджету.

Працівниками Відділу взято участь у засіданні постійної комісії міської ради з питань управління майном і приватизації, будівництва, архітектури, інфраструктури, благоустрою, надзвичайних ситуацій та засобів масової інформації (голова комісії – Веждел А.А.), на розгляд якої було внесено 6 питань.

На протязі серпня 2023 року Відділом розроблено та винесено на розгляд виконавчого комітету міської ради 15 проєктів рішень та на розгляд сесії міської ради  6 проєктів рішень з майнових питань.

Постійно проводиться та вдосконалюється робота з ведення квартирного обліку при виконавчому комітеті міської ради та обліку осіб, які потребують тимчасового проживання.

Надавалася інформація на запити Хустської районної державної адміністрації з питань, що належать до компетенції Відділу.

Щотижнево здійснюється інформування відділу соціального захисту населення міської ради щодо моніторингу актуального стану справ із забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб на території Іршавської міської територіальної громади.

Працівниками відділу проводиться перевірка виконання орендарями комунального майна умов договорів оренди та у разі виявлення порушень вживаються заходи для їх усунення. З метою запобігання та недопущення порушення обов’язків, взятих на себе Орендарями при укладенні договорів оренди комунального майна, Відділом підготовлено і направлено 46 листів.

Відділом здійснюється розгляд звернень громадян, заяв та вживаються заходи щодо упорядкування правоустановчих документів на обєкти комунальної власності міської ради. Так, за звітний період розглянуто 17 заяв та листів фізичних і юридичних осіб.

Ведеться облік платежів за оренду комунального майна, забезпечення своєчасного нарахування та надходження коштів до місцевого бюджету. За серпень поточного року надходження за оренду об’єктів нерухомого майна комунальної власності склали 198 051,32 грн.

В напрямку забезпечення належного управління комунальним майном Відділ взаємодіє з комунальними підприємствами, установами та організаціями, яким комунальне майно передане на праві господарського відання чи оперативного управління.

 

 

Начальник відділу                                                                                   Віта ЧОРНОЛИЧАК

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь