Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Європейський тиждень мобільності "Економ енергію"

Дата: 19.09.2023 15:09
Кількість переглядів: 191

Фото без опису

З 16 по 22 вересня 2023 року відбувається щорічний Європейський тиждень мобільності (ЄТМ), завданням якого є стимулювання та промоція сталої мобільності, розвитку громадського транспорту, використання відновлюваних джерел енергії. 

Наскрізною темою ЄТМ у 2023 році є “Економ енергію!”. Офіційний сайт заходу інформує, як саме енергія напряму пов’язана з мобільністю:

1. Громадський транспорт має величезний потенціал для скорочення споживання енергії. Кількість енергії, затраченої для перевезення одного пасажира громадським транспортом на 1 км, суттєво менша порівняно з використаною енергією на цю ж віддаль приватним автомобілем.

2. Пересуватись містом на відстань до 5 км можна пішки або на велосипеді. Це займе до 30 хвилин та дозволить заощадити енергію, а також покращить фізичне та психічне здоров’я.

3. Річна вартість володіння приватним автомобілем часто недооцінюється. Витрати лише на енергоносії для утримання приватного авто становлять до 4 500 євро на рік.

4. Зниження швидкості транспорту в містах на 10 км/год може зменшити витрати на пальне на 60 євро на рік.

5. Управління мобільністю має потенціал зменшити колективне споживання енергії, шляхом заохочення змін у поведінці працівників, студентів, клієнтів, відвідувачів.

6. Інфраструктура мобільності — це не лише наявні дороги та обслуговування автомобільного руху. Вирішальне значення для усунення стимулів до використання приватних авто має вдосконалення наявної та створення нової інфраструктури, яка б заохочувала до використання альтернативних видів пересування: пішої ходи, велосипедів, громадського транспорту.

Загалом заходи Європейського тижня мобільності відбудуться у понад 1700 містах та селищах 39 країн Європи, серед яких найбільше — в Іспанії (308), Туреччині (251) та Австрії (209). До проведення ЄТМ приєднаються також і деякі міста з-поза країн Європи: в Аргентині, Еквадорі та Японії.

Україну представлятимуть шість міст — Чернігів, Чернівці, Львів, Полтава, Ужгород та Житомир. Якщо ви мешкаєте в одному з цих міст — долучайтеся  до пропонованих заходів та підтримайте розвиток сталої мобільності України!

Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) проводиться традиційно з 2002 року. Міжнародний вебсайт ЄТМ: https://mobilityweek.eu/home/

З оригіналами інформаційних брошур ЄТМ можна ознайомитися за цим посиланням: https://mobilityweek.eu/campaign-resources/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь