Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Здається, кожна співпраця між місцевою владою та громадськими організаціями має завершуватися саме так!

Дата: 18.09.2023 17:03
Кількість переглядів: 885

Фото без опису

Ось, не так давно, гучно, яскраво та красиво відбувся у Іршаві благодійний напівмарафон IRSHAVA HALF MARATHON за організації ГО Ir-Run CLUB, з метою зібрати кошти для придбання надсучасних квадрокоптерів для наших ЗСУ. Близько шести сотень учасників отримали заслужені нагороди, переможці відповідні призові місця, діти радість, а гості того дня – захват від побаченого. Святкові частування, розмах даного спортивного заходу вразив би навіть «найзатятішого» скептика таких святкувань. Круто – мета досягнута! Як зазначає, головний організатор забігу Василь Цогла, красиво звучала б сума зібрана під час забігу в півмільйона, але мета все рівно досягнута, сума, яку розраховували осягнути бігуни-спортсмени 403 тис. гривень - зібрана.

Але що ж там відбувалося за лаштунками реалізації такого масштабного забігу, нам залишається тільки здогадуватися. Саме тому, нам стало цікаво, скільки ж людей насправді було залучено до організації забігу, скільки переговорів проведено, на який результат розраховували організатори та як все відбувалося насправді. Тож, цього тижня, Іршавський міський голова Віктор Симканинець зібрав тих, на кому «тримався» цей забіг, з метою поспілкуватися та нагородити за старання. У рамках такої теплої зустрічі з цілим багажем питань, ми звернулися до основного фундатора напівмарафону IRSHAVA HALF MARATHON – Василя Цогли.

Найперше що нас цікавило, це без чого чи без кого напівмарафон був би неможливий та попросили виокремити людей, котрих Василь Цогла вважає фундаментом такого масштабного спортивного заходу.

  • Іван Жідов, Денис Ізай, Олександр Данко, Віктор Юральник, Мирослав Булеза це є основа цьогорічного забігу. Це не просто люди, це високо соціальні, активні особистості. Без згуртованості, єдиної спільної ідеї, без цілісної команди як такої, без підтримки одноклубників з Ir-Run Club, волонтерів, підприємців та міської влади – відповідає пан Василь.

Що було найскладнішим у організації такого масштабного забігу та чи виправдалися очікування вашої команди щодо результату проведення?

  • Я людина, яка багато років у бізнесі, розпочинаючи втілювати задумку я вже тоді знав, на що розраховувати. Було проведено близько сотні зустрічей з підприємцями, волонтерами, це тисячі дзвінків, зустрічей, нагадувань, домовленостей і контролю від початку і до останнього нагородженого. Кожен з нас у команді мав чітке завдання, так як війна диктує свої правила. Щоб не повторити сценарію щодо збору коштів на дрони, яка відбулася незадовго до того у одній з областей України, вся інформаційна діяльність, особливо про укриття під час забігу, велася дуже обережно при тому, що учасники мали знати чітко маршрут, про початок та завершення реєстрації та всі тонкощі втілення ідеї в реальність. Це все займає дуже, дуже багато часу. Найскладніше, це все поєднувати: сім’я, біг, проєкти… Такі моменти, як: старт/фініш-арка, зразки логотипів, запрошення, фотозона, зразки медалей та призові кубки – це взагалі окрема тема, про це можна говорити дуже довго. Але щоб кожен відчув свою вагомість, своє значення під час проведення забігу, це було зроблено. І коли ти на фінішній прямій, ти наче все спрогнозував, і за плечима надсильна безсумнівна підтримка, все рівно у тебе є переживання, щоб все пройшло саме так, як було задумано спочатку. Так, це величезна клопітка робота, зроблена місяцями та сотнями рук волонтерів, підприємців та активних людей.

До слова, зазначений захід завершувався під проливний дощ, і всі швиденько розбіглися, лишилося багато підготовлених заздалегідь подяк, які чекали на учасників підтримки забігу. У свою чергу, команда ГО Ir-Run CLUB прийшла на зустріч із міським головою також не з пустими руками, подякувавши підприємцям, Віктору Симканинцю за підтримку міської ради під час проведення 2-го напівмарафону в Іршаві заради тих, хто на передовій щодня ризикує життям заради нас.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь