Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Відбулася нарада щодо популяризації вакцинації серед населення

Дата: 11.09.2023 09:48
Кількість переглядів: 567

Фото без опису

За участі очільників сусідніх територіальних громад, району, освітян та медиків, відбулася нарада щодо вакцинації населення, зокрема дітей, проти кору. Провів нараду голова районної державної військової адміністрації Віктор Сабадош. 

Кір – це гостре вірусне захворювання, що супроводжується запальним ураженням верхніх дихальних шляхів, висипом і поширенням токсинів, що продукуються вірусом, по всьому організму. До створення вакцини проти кору, захворювання було широко поширене і було однією з основних причин смертності у маленьких дітей.

Враховуючи те, що захворювання вірусне і може спалахом поширюватися серед масштабної кількості дітей, представники територіальних громад, освітяни та медики стараються популяризувати активність вакцинації серед населення. Але через факт війни велика кількість населення виїхала за кордон, тому відповідно плану щеплення проти кору відсоток вакцинації середній. У зв’язку з цим, медики побоюються спалаху кору серед населення та рекомендують не зволікати із вакцинуванням та тим самим захистити себе та власних дітей.

 Проте, почався новий навчальний рік і батьки активізувалися, що значно покращує відсоткову картину. У ході обговорення ситуації, голови громад домовилися провести інформаційно-рекомендаційну роботу серед населення відповідно законодавства МОЗ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь