Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Інформація про пророблену роботу Іршавського МЦПО

Дата: 04.09.2023 15:51
Кількість переглядів: 352

Фото без описуДиректор Іршавського міського центру позашкільної освіти, хореограф Юрій Буряс, вже втретє відгукнувся на запрошення Української суботньої школи у Відні і створив неймовірні танцювальні номери для учнів. Як зазначили викладачі школи, Юрій Васильович має чудовий смак, талант і креативність, які відображаються в кожному русі танцівників.

Перший скорботний хореографічний номер висвітлив біль і страх, що переслідують повсякденне життя кожного українця: внаслідок повномасштабного вторгнення росії.

Танок мишенят у виконанні Ніки та Устима, рухи яких так майстерно передавали грайливість та безтурботність гризунів, додав святу трохи радості, легкості та переніс всіх глядачів у радісну казку.

А звучання пісні "Україна - це ми" змогло поєднати чудове виконання викладачки Оксани Допілко (Oksana Yarema Dopilko) та танцювальну групу, котра складалася із восьми класів першачків. Їхній креативний супровід відобразив святковість та трошечки грайливого шуму зі шкільного життя.

Ангеліна та Емануель показали хореографію до пісні "Вільна". Танець гармонійно підкреслював і доповнював виконання пісні, передаючи безвинність, повітряну легкість, волю думок та почуттів.

Наступна химерна композиція у виконанні Вероніки, Єви, Марти та Діани, яка втілювала зло, безчесність, підлість та неприязність. Але наші герої не злякалися і змогли подолати всі перешкоди до фінальної ноти.

Родзинкою заходу став символічний танець "Шлях до перемоги", де кожен рух нашого унікального хореографічного колективу під керівництвом Юрія Васильовича зміг висловити відвагу, мужність, рішучість і непереможність українського народу, який не зупиняється на шляху до Перемоги.

Дякуємо за запрошення Українській суботній школі у Відні та сподіваємося на подальшу співпрацю.

2.Педагоги Сєвєродонецької міської територіальної громади на чолі з начальником Управління освіти Ларисою Петрівною Волченко взяли участь в освітньому форумі в місті Іршава на Закарпатті. Під час цього форуму педагоги познайомилися з міським головою Іршави Симканинець Віктором Андрійовичем, начальником відділу освіти, охорони здоров'я, культури, молоді і спорту м. Іршави Яцканич Єлізаветою Михайлівною, заступником директора Іршавського міського Центру позашкільної освіти Терпай Іваном Івановичем.

Гостинні освітяни Іршави провели цікаві екскурсії для колег із Сєвєродонецька, познайомили з історією цього краю, легендами та традиціями Закарпаття.

Під час форуму педагоги обмінювалися досвідом своєї роботи, ділилися одне з одним практичними навичками з упровадження освітнього процесу під час воєнного стану. Також для освітян було презентовано електронний освітній ресурс для організації дистанційного навчання – мультимедійний дидактичний матеріал для Нової Української Школи.

Спілкуючись під час цього форуму, педагоги Сєвєродонецька та Іршави зміцнили зв’язок між сходом і заходом нашої держави, уклавши меморандум про співпрацю, вкотре доводячи, що Україна єдина, незалежна і неподільна. Педагоги Сєвєродонецька та Іршави, так само, як і всіх українських міст, сіл та селищ тримають освітянський фронт. І на сході, і на заході нашої держави, так само, як на півночі і півдні, українці чекають миру, наближають нашу перемогу і вірять в краще майбутнє.

3.Табір "Веселка" завершив свою роботу!

Підведено підсумок роботи відпочинково-оздоровчого табору «Веселка». За 2 тижні роботи табору дітки активно оздоровлювалися, відпочивали, розважалися, вчилися та активно творили. У понеділок діти мали змогу безкоштовно відвідати мотузковий парк та спробувати аквагрим (малюнок-маска на обличчі, який створюють за допомогою гіпоалергенних фарб на водній основі) від керівника гуртка Олени Андрішко.У вівторок відвідувачі табору відпочивали у готельно-ресторанному комплексі «Прага», насолодилися теплим сонечком, позагорали та покупалися. У середу вихованці загону, зокрема команда «Лаванда» (гурток «Юні зірочки», кер. Вікторія Поляк) прийняли участь в урочистостях з нагоди Дня Конституції України, відвідали зразковий історико-краєзнавчий музей,  подивилися нові експозиції, почули про історію рідного краю та подивилися цікаві експонати (директор Андрій Світлинець). Після цього відбулась поїздка до Джублика - чоловічого монастиря Пресвятої Богородиці у с. Нижнє Болотне. Брат Давід розповів про історію цього місця, показав діткам  побудовану літню відпустову церкву Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії та Два монастирі (чоловічий із каплицею Серця Христового, а також жіночий із каплицею Пресвятої Родини).

У четвер дітки після ранкової зарядки відвідали міський будинок культури на виставу  «Чарівний світ казок Василя Шкірі» та  «Іван сила і брати розбійники» зразкового музично-драматичного театру «Пролісок» (керівник Василь Філеш) у рамках презентації творчості Василя Шкірі.  По закінченні вистави з дітками  було проведено настільну гру “Еко-Мемо: розвиваємо звичку сортування відходів”. В процесі гри діти дізналися, що можна що не можна сортувати до контейнерів для паперу, пластику, металу, скла, органіки, про маркування втор сировини, які вироби виготовляються із втор сировини та які існують багаторазові альтернативи сміття, що не можна здати на переробку.

Завершив свою роботу загін «Веселка» у п’ятницю. Перед урочистим закриттям табору відбувся майстер-клас з декору та оформлення імбирного печива, який провела Олена Андрішко, на якому діти вміло вчились декорувати підготовлене печиво, показали свою фантазію та творчість. Заступник директора Іван Терпай нагородив переможців міських етапів Всеукраїнських конкурсів грамотами відділу освіти ОЗКСМС Іршавської міської ради та грамотами за участь у конкурсах у рамках табору,  щиро подякував колегам за роботу у загоні, діткам - гарного відпочинку!

Щиро дякуємо колегам, керівникам гуртків, які щоденно працювали з відвідувачами табору, окрема подяка за організацію довозу дітей Івану Терпаю та Андрію Світлинцю, без яких не відбулася б не одна поїздка дітей. Бажаємо всім гарно відпочити у літом, набратися сил та з новими силами знов працювати творчо на благо нашої держави та скорішої перемоги!!!

4.Розвитку молоді в Іршавській громаді зараз приділена велика увага. Проста істина-за молоддю завтрашній день, перспектива та успіх. В кінці травня, на сесії міської ради депутатами була принята Програма розвитку молоді, яка дасть можливість покращити роботу з молоддю. 13-14 червня за активної підтримки фонду USAUD "Говерла" в с.Н.Солотвино пройшов молодіжний форум Закарпаття, на якому  активно обговорювались перспективи розвитку молоді, молодіжних просторів, центрів у громадах області. Від Іршавської ТГ участь у форумі взяв заступник директора Іршавського МЦПО Іван Терпай. Нові підходи до роботи з молоддю, набутий  досвід буде реалізовуватись у розвитку молодіжної політики в Іршавській ТГ.

Людина живе доти, доки живе пам'ять про неї. Декілька років поспіль, у травні, проводиться командний чемпіонат Закарпатської області зі спортивного орієнтування, присвячений пам'яті Чепи Володимира Івановича, людині, яка усю свою трудову діяльність присвятила дитячому туризму. Команда Іршавського МЦПО завжди приймає участь у цих змаганнях, вшановуючи таким чином пам'ять нашого земляка, уродженця с.Ільниця.

Змагання з орієнтування полягають у знаходженні КП(контрольних пунктів) за найменший час, використовуючи карту і компас. Переможці визначаються у різних вікових категоріях. Представники команди Іршавського МЦПО здобули такі перемоги:

- Луцанич Валерія( тренер Пелиньо Л.М.) III м. у групі Ж-12;

- Бугайцов Максим( тренер Осійська Л.Р.) III м. у групі Ч - 14;

- Черничко Руслана( тренер Пелиньо Л.М.) II м. у групі Ж-16;

- Світлик Мар'яна( тренер Осійська Л.Р.) II м. у групі Ж-21;

- Осійська Л.Р. I м. у групі Ж - вет.;

- Пелиньо Л.М. II м. у групі Ж - вет.

Паралельно з чемпіонатом Закарпатської області зі спортивного орієнтування проходила V Літня гімназіада Закарпатської області зі спортивного орієнтування у якій Луцанич Валерія та Бугайцов Максим посіли III м. кожний.

У підсумку V Літньої гімназіади зі спортивного орієнтування команда Іршавського МЦПО посіла ІІ м.

Спортивний туризм - це рух, а рух - це здорове життя! І наше завдання формувати у вихованців здоровий спосіб життя.

Кубок

15 жовтня 2022 в місті Іршава відбувся чемпіонат Закарпатської області зі спортивного орієнтування серед дорослих і юнацької молоді, який був присвячений Дню захисників і захисниць України, а також як "Кубок Пам'яті - 2022".

Організаторами та ініціаторами даного заходу виступала в основному Федерація спортивного орієнтування України в Закарпатській області, яку представляв Георгій Фечо, а також туристсько-краєзнавчий відділ Іршавського МЦПО, представниками якого були керівники гуртків на чолі з Буряс Ю.В. та Терпай І.І.

Під час організаційної лінійки відкриття виступали гості свята, а також приймаюча сторона, зокрема, Юрій Буряс, Георгій Фечо та Іван Терпай, і було вшановано хвилиною мовчання всіх, хто загинув під час цієї війни, а також пам'ять про нашого тренера, земляка Осійського Олександра Денисовича, в честь якого в основному і проводилися ці змагання.

Вихованці туристичних гуртків Іршавського МЦПО взяли активну участь у даних змаганнях, гарно виступили і з хорошими результатами повернулися додому.

Всі учасники змагалися у 5 вікових категоріях, окремо підбивалися підсумки між жінками і чоловіками.

Суть спортивного орієнтування полягає у тому, щоб якнайшвидше знайти і відмітити потрібні контрольні пункти (КП), які розкладені по місцевості і відзначені на картах зі спортивного орієнтування.

Переможці були нагороджені грамотами і медалями.

У молодшій групі серед хлопців: 1 місце - Теличко Віталій (Ільниця, кер.Осійська Л.Р.)

2 місце - Симканинець Іван (Ільниця, кер. Осійська Л.Р.)

У середній групі серед дівчат:

2 місце - Гузинець Мирослава (Ільниця, кер. Осійська Л.Р.)

3 місце - Черничко Руслана (Осій, кер.Пелиньо Л.М.)

У середній групі серед хлопців:

1 місце - Грогуль Артур (Осій, кер. Пелиньо Л.М.)

У старшій групі серед дівчат:

1 місце - Світлик Мар'яна (Ільниця, кер.Осійська Л.Р.)

2 місце - Оверчук Вікторія (Іршавський ліцей, кер.Терпай І.І.)

3 місце - Кукла Софія (Іршавський ліцей, кер.Терпай І.І.)

У старшій групі серед хлопців:

1 місце - Петечук Назарій (Іршавський ліцей, кер.Терпай І.І.)

2 місце - Світлик Михайло (Ільниця, кер.Осійська Л.Р.)

У групі ветеранів серед жінок:

1 місце - Осійська Леся (МЦПО)

2 місце - Пелиньо Людмила (МЦПО)

У групі ветеранів серед чоловіків:

1 місце - Терпай Іван (МЦПО)

2 місце - Луців Андрій (Іршавський ліцей)

Хороша погода, спортивний азарт, жага до перемоги, надовго запамятаються всім учасникам змагань.

6.Патріотичне виховання підростаючої молоді зараз одне з основних завдань сучасної освітянської галузі.

А для Іршавської громади, де проходять навіть Всеукраїнські заходи - це завдання приорітетне.

Сонячний весняний день четвертого травня зібрав джури всіх загальноосвітніх закладів освіти, щоб продемонструвати свої вміння і навички в першому міському етапі Всеукраїнської військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"). Матеріальну базу для проведення такого патріотично-спортивного заходу надав Ільницький ЗЗСО І-ІІІ ступенів, за що щира подяка дирекції і колективу. (Дир. Капітан Г.І.)

Безпосередню організацію, проведення і об'єктивне суддійство забезпечив Іршавський МЦПО (дир.Буряс Ю.В.) разом з представниками відділу культури і ДЮСШ. Всіх учасників щиро вітали: Віктор Симканинець - міський голова, Капітан Ганна Іванівна - директор Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів, капітан ТЦК 1 відділення Хустського району - Козловський В'ячеслав.

Програма гри "Сокіл" ("Джура") була насиченою і багатогранною. Юні джури подолали такі етапи змагань: "Впоряд", "Туристична смуга перешкод", "Рух за легендою", "Відун", "Рятівник" , "Підтягування", "Віджимання", "Стрільба", "Перетягування линви", "Кидання гранати". І, не дивно, що на всіх етапах проходила безкопромісна і чесна боротьба для того, щоб стати кращим роєм, який захищатиме честь громади на районному етапі. Результати перевершили всі сподівання: чого тільки вартують 30 очок з трьох пострілів, 48 метрів кидання гранати,10 правильних відповідей з десяти у конкурсах "Відун" і "Рятівник", знаходження всіх КП за легендою, вправність у конкурсі "Впоряд". А фіналом стало перетягування линви, яке викликало у всіх учасників змагань та вболівальників шквал емоцій. І це все громіздка робота юних джур, кожен з яких впевнено та достойно відстоював свій рій.

Особлива подяка нашим військовослужбовцям з територіальної оборони на чолі з капітаном В'ячеславович Козловським, які організували вишкіл для всіх роїв першого міського етапу. Знайомство з озброєнням, бронежилетами, військовою аптечкою викликало неабияку цікавість у юних патріотів.

І, як підсумки дня, всі стомлені, але переповнені позитивними емоціями і враженнями.

А переможців і призерів розділив всього один бал.

Хочеться відзначити, що всі команди здобули вищі результати хоча б в одному з етапів, за що вдячні дирекції та виховникам шкіл .

А честь захищати Іршавську громаду на районному етапі в чесній боротьбі виборола команда "Гетьмани" Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів, з чим їх і вітаємо. А у старшій віковій групі перемогла команда "Патріот"Чорнопотіцького ЗЗСО І-ІІІ.ст.Переможці та призери першого етапу Всеукраїнської гри Сокіл "Джура" нагороджені грамотами відділу освіти, охорони здоров'я, культури, молоді і спорту (нач.Яцканич Є.М.).

Бажаємо всім юним джурам нових успіхів і перемог, а головне, що сьогодні виховується сильна, вольова, патріотична молодь, за якою завтрашній день.

8. Для реалізації створення сприятливих соціальних передумов з формування громадянської активності молоді, активізації участі молоді у суспільному житті Іршавської територіальної громади, сприянню розвитку молодіжної ініціативи 21.03 в залі Іршавського МЦПО відбувся інтеграційний захід "Активна молодь-успішна громада". Цей захід було проведено в рамках проєкту "Розвиток малих громад Закарпаття через підтримку та розвиток молоді", що здійснюється БФ" Центр громадських ініціатив" та став можливий завдяки Агенству США міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через проєкт USAID "Говерла".

Метою даного заходу є сприяння інтеграції у життя громади молоді із числа ВПО, обговорення та визначення приорітетів молодіжної політики в Іршавській громаді ,познайомитись із діяльністю громадських організацій та активної молоді у громаді, поглибити знання молоді щодо можливостей спеціальної діяльності. Активну участь в даному заході взяли лідери учнівського самоврядування, педагоги закладів освіти, спортивна, культурна, освітянська громадскість, молоді депутати та працівники міської ради.

Голова робочої групи, заступник директора Іршавського МЦПО Іван Терпай презентував Програму розвитку та підтримки молоді в Іршавській міській територіальній громаді. Велику зацікавленність в учасників викликала інтерактивна презентація по реалізації молодіжного потенціалу, ідей, планів, проєктів через участь в роботі громадських організацій. Про що вела дискусію голова громадської організації "Іршавські промені ", депутат міської ради Віра Глушко.

Багато цікавих запитань виникло в учасників заходу під час фасилітованої дискусії " Шляхи до успіху через молодіжне підприємництво " про яку вів розмову приватний підприємець Віталій Пилипко. Радує те, що молодь активно долучається до діалогу, відчуває свою значимість та свій потенціал.

Актуальним і логічним завершення даного заходу стала презентація про події утворення Карпатської України ,про що молодь дізналась із цікавої розповіді директора зразкового історико-краєзнавчого музею Іршавського МЦПО Андрія Світлинця .

Як підсумок :попереду важлива робота по обговоренню Програми розвитку молоді в громаді, затвердження її профільною комісією, прийняття на сесії міської ради, та реалізація серед активної небайдужої молоді .

Цей захід проводився у рамках проєкту "Розвиток малих громад Закарпаття через підтримку та розвиток молоді", що здійснює БФ "Центр громадських ініціатив" та став можливим завдяки Агенству США з міжнародного розвитку(USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID "ГОВЕРЛА". Зміст цього заходу не обов'язково відображає погляди USAID та Уряду США.

9.Результати учнів у конкурсі-захисті МАН України.

Днями завершився II етап захисту науково-дослідних робіт МАН України, який проходив у онлайн форматі. Від наукового товариства учнів закладів освіти Iршавської ТГ на II обласний етап конкурсу-захисту було надіслано 3 науково-дослідницькі роботи учнів, які зайняли I місця у I (міському) етапі конкурсу-захисту, який пройшов у МЦПО 20 січня минулого року.

Загалом до II етапу конкурсу було надіслано 78 науково-дослідницьких робіт у 16 наукових секціях. Програма II етапу конкурсу-захисту складалась з таких розділів: заочне оцінювання дослідницьких робіт, постерний захист, наукова конференція. Журі оцінювало роботи за визначеними критеріями та відзначило різноманітність тематики дослідницьких робіт, їх практичну направленість, вміння більшості учасників конкурсу-захисту захищати свої роботи, аналізувати, робити висновки та бути активними під час обговорення представлених робіт конкурсантами тощо. Слід відмітити високий рівень дослідницьких робіт наших учнів, адже серед такої кількості учасників іршавчани мають достойні результати.

Отож, за рішенням журі ІI (обласного )етапу конкурсу-захисту науково-дослідних робіт МАН України переможцями стали учасники наукового товариства учнів закладів освіти Iршавської ТГ:

У секції соціології, відділення соціології та суспільствознавства:

- ІІІ місце - Матьола Олександр, учень Іршавського ЗЗСО І-ІІІ ст. №2, науковий керівник Козенюк Інна Андріївна;

У секції історичне краєзнавство, відділення історія України:

- ІІІ місце – Гозда Дарина, учениця Іршавського ліцею, науковий керівник Світлинець Андрій Андрійович;

У секції мистецтвознавство, відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства:

- ІІІ місце - Зихор Антоніна, учениця Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею, науковий керівник Коровська Наталія Євгенівна.

Щиро вітаємо талановитих учнів та їх керівників з важливими відзнаками у їх науковій діяльності.

10.Останні дві ночі у мене суперечливі почуття і думки в голові.

З одного боку, я не маю спокою: не можете навіть уявити, ви, мої друзі, колеги, родичі, бізнесмени, влада та всі ті люди, хто був пліч-о-пліч зі мною під час проведення благодійної акції, який я вам вдячний. Певно ніяких слів не вистачить, щоб це виразити. Це настільки потужне і глибоке почуття, про яке говорять хіба очі і душа.

З іншого боку, моє серце відчуває благодать. Я безмежно щасливий, що попри всі ті перепони і випробування, які щороку підкидає нам життя, ми знаходимо в собі час і можливості для добрих справ.

Як ви знаєте, благодійна акція "Розтопи своє серце - допоможемо дітям разом" в підтримку онкохворих діток Іршавщини, завершилась. З вашою допомогою, ми провели її вже 12 раз. І щороку суми зростають.

Я зізнаюсь вам відверто: організовуючи акцію цього року, я хоча і хотів зібрати суттєві кошти для дітей, мав величезні сумніви щодо того, що нам вдасться. Адже, як би там не було, а ця кривава війна залишила свій слід на кожному з нас. Вона, на жаль, завітала, у той чи інший спосіб, у кожну оселю. У такий важкий час людина думає в першу чергу про себе і свій до добробут. Так вже ми влаштовані. Проте я щасливий від того, що помилявся. Адже цього року ми зібрали рекордну суму - понад 850 тисяч гривень. Тож кожна сім'я, у якій проживає дитина з онкологією, отримає більш ніж 65 тисяч гривень.

Я вдячний колективу МЦПО та владі за допомогу у проведенні підсумкового концерту. Безмежно дякую всім освітнім закладам, що долучились до збору коштів. Дякую вірянам всіх конфесій за ваш вклад у нашу спільну справу. Спасибі бізнесменам, які також не залишились осторонь та долучились до пожертв. Не можу не згадати і ведучу Євгенію Мельник та артистів, Народний гурт «Остра Тирнина» керівника Андріану Матіко, фотографа Віталія Семака, які разом допомогли підсумувати акцію.

Окрема подяка лічильній комісії за оперативність і злагодженість у роботі. Вдячний заступнику голови Закарпатської обласної військової адміністрації,

депутат обласної ради Петро Добромільський,

голові Іршавської ТГ Віктору Симканинцю та за сприяння у проведенні заходу та високі нагороди.

Сердечне спасибі моїм друзям за декор сцени, «Brendecor» а також за професійний звук та світло Олександр Улинець. З вами все як завжди на висоті.

Цього року на святі був особливий гість - Святий Миколай. Дякую, що попри таку завантаженість знайшли час завітати і на наш концерт.

Окрема подяка вже постійним спонсорам заходу нашим улюбленим кондитерам: Юрію Блажину та Віктору Старості - ви знаєте як зробити солодшим будь-який день.

Не можу не згадати і громадську організацію «Українську народну спілку" на чолі з Богданом Кундою. Вони в свою чергу відмітили грамотами та медалями тих людей, які взяли особливу участь у організації акції.

Цей список я міг би продовжувати безкінечно. Адже над нашою спільною благодійною акцією працювала велика кількість людей.

Просто хочу, щоб ви всі знали: моє серце сповнене безмежної вдячності та тепла до вас. Ми щороку перевершуємо самі себе. І дай нам всім Господи сили та терпіння, здоров'я та наснаги здолати нашого спільного ворога, а нашим дітям, заради яких ми збирались, подолати онкологічне захворювання. Щоб згодом ми зустрілись такою ж величезною компанією відсвяткувати їхню і нашу перемогу.

11.Катерина Мойсей – віце чемпіонка світу!

Чемпіонат світу з шашок-100 серед юніорів та юнаків проведено 30.10 - 07.11. 2022 року в Туреччині. Сонячна, любима туристами Анталія привітно зустріла учасників світового форуму гарною погодою і можливістю порадіти теплим водам Середземного моря. Але принади Туреччини залишились на другому місці, адже спортсмени приїхали на світову першість для виявлення найсильніших в такому інтелектуальному виді спорту як шашки-100. А в цю гру добре грають по всьому світу, адже були представлені спортсмени 19 країни з різних частин світу.

Не хочеться згадувати про череду перепон, які виростали на нашому шляху, як гриби після теплого дощика. Скажу коротко, що вони нас не зупинили і вихованка клубу “Вікторія” Іршавського міського Центру позашкільної освіти Катерина Мойсей в складі збірної України взяла участь в най престижному змаганні з даного виду спорту. Катерина виступала в групі дівчат 16 років, де було заявлено 28 спортсменок. Першою була класична програма, яка тривала 6 днів. 9 турів швейцарської системи залишили дуже мало вільного часу. До фінішу кожна спортсменка зазнала поразки. Це показник про жорстку боротьбу за кожне очко. Наша спортсменка лідирувала в групі спортсменок до 7 туру, але зустріч з спортсменкою з Монголії Норовсурен Лхагвадолгор, яка, до речі, стала чемпіонкою, Катерина програла. В заключних двох турах наша юна спортсменка набрала 3 очка із 4. Друге чисте місце виборола представниця Казахстану Тажибекова Тогжан. Далі в таблиці група з 7 спортсменок набрали по 11 очок. Додатковий показник на боці нашої Катерини Мойсей. Вона – третя на чемпіонаті світу! У швидкій програмі Катерина виборола ті ж 11 очок, але місце п’яте. На завершення – блискавична гра. Спортсменки розігрались за дві попередні програми, сил тим більш не потрібно економити, адже на цьому завершується чемпіонат світу, а тому грали на всю потужність. Без поразки пройшла представниця Монголії, яка виграла всі три програми. Після 5 турів Катерина лідирувала на пару з майбутньою чемпіонкою. Катерина Мойсей з чемпіонкою зустрічалась в 6 турі. Гра між ними закінчилась мировою угодою. Два наступні тури дались важкувато, конкурентка очок набрала більше. На фініші в нашої спортсменки 5 виграшних партій з різними суперниками, 3 партії закінчились внічию, один програш. Разом в підсумку 13 незбагненних очок! І чисте друге місце.

 

Слава Україні!

З повагою директор МЦПО Юрій Буряс.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь