Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Інформація відділу управління комунальним майном, житлово-комунального господарства та приватизації Іршавської міської ради про пророблену роботу за липень 2023 року

Дата: 18.08.2023 08:47
Кількість переглядів: 191

       Фото без опису Одним з основних завдань відділу управління комунальним майном, житлово-комунального господарства та приватизації Іршавської міської ради (далі – Відділ) є вжиття заходів щодо забезпечення ефективного управління комунальним майном Іршавської міської ради та своєчасного надходження до бюджету громади платежів від оренди комунального майна міської ради.

У липні 2023 року проведено 2 засідання комісії з оренди комунального майна Іршавської міської ради Закарпатської області (голова комісії - І.П. Васильцюн) де розглянуто 3 питання, які в подальшому стали підставою для розроблення відповідних проєктів рішень виконавчого комітету міської ради.

Взято участь у 1 засіданні постійної комісії міської ради з питань управління майном і приватизації, будівництва, архітектури, інфраструктури, благоустрою, надзвичайних ситуацій та засобів масової інформації (голова комісії – Веждел А.А.) де розглянуто 7 питань.

Проведено 2 засідання комісії з відбору суб’єктів оціночної діяльності для здійснення незалежної оцінки вартості майна комунальної власності Іршавської міської ради Закарпатської області. Визначення ринкової вартості об’єктів оцінки здійснювалося з метою розрахунку орендної плати та визначення ринкової вартості об’єкта оцінки для приватизації на аукціоні.

Без проведення аукціону, через електронну торгову систему з бюджетними організаціями укладено 2 договори оренди комунального майна.

Відділом розроблено і внесено на розгляд виконавчого комітету міської ради 4 проєкти рішень та на розгляд сесії міської ради – 1 проєкт рішення.

Проводиться робота з ведення квартирного обліку при виконавчому комітеті міської ради та обліку осіб, які потребують житла для тимчасового проживання.

На запит Хустської районної державної адміністрації надавалася:

- інформація щодо потреб забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та наявне у комунальній власності громади житло, яке може бути виділене у тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам;

- інформація щодо кількості осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни та осіб деяких категорій згідно із ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту», які перебувають на квартирному обліку, тощо.

Щотижнево надавалася інформація до відділу соціального захисту населення міської ради щодо моніторингу актуального стану справ із забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб на території Іршавської міської територіальної громади.

Систематично здійснюється перевірка виконання орендарями комунального майна умов договорів оренди. У випадку виявлення порушень умов договорів оренди, чи несвоєчасного їх виконання, працівниками Відділу вживаються заходи для усунення виявлених порушень. За липень 2023 року орендарям комунального майна направлено 5 листів з вимогою усунення виявлених порушень умов договорів оренди.

Відділом здійснюється нарахування орендної плати відповідно до укладених договорів оренди та проводиться детальний аналіз надходжень за користування комунальним майном у відповідності до встановлених термінів.

Надходження до місцевого бюджету від платежів за оренду комунального майна за липень 2023 року склали 198 102,91 грн.

Постійно вживаються заходи щодо проведення актів звірки по сплаті орендної плати. Позачергово готуються акти звірки у разі виникнення в орендаря простроченої дебіторської заборгованості або у випадку закінчення терміну дії договору оренди. Так, за звітний період проведено звірку за трьома договорами оренди комунального майна.

За звітній період працівниками Відділу розглянуто 21 заяву та листи фізичних і  юридичних осіб.

Спільно з балансоутримувачами вживаються заходи щодо виявлення майна, яке може бути передане в оренду чи відчужене на електронному аукціоні, а також опрацьовуються можливості найбільш раціонального використання комунального майна.

 

 

 

Начальник відділу                                                       Віта ЧОРНОЛИЧАК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь