Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Про роботу КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради за період з 16.06.2023р по 25.07. 2023 року

Дата: 03.08.2023 09:12
Кількість переглядів: 244

      Фото без опису

       Бібліотеки громади лишаються  і надалі безкоштовним громадським простором, де не лише читають чи користуються Інтернетом, а і вирішують нагальні питання громади, організовують підтримку внутрішньо переміщеним особам, надаючи їм бібліотечні послуги. Вони є місце для зустрічей та спілкування, центром розвитку громади.

Неможливо не оцінити переваги, які отримують відвідувачі бібліотеки. Сьогодні бібліотеки намагаються бути цікавими і корисними для своїх відвідувачів. 

 Учні перших класів загону «Смайлики» (Іршавський ліцей № 1)  із задоволенням відвідали міську бібліотеку для дітей. Тут вони збагатили свої знання, почули відповіді на багато питань: які цікаві книги та журнали варто прочитати влітку, які заходи для дітей проводить бібліотека, як цікаво та з користю провести час.

Хтось із мудрих казав, що якщо людина не любить читати, значить вона ще не знайшла свою книгу.

Продзвеніли останні дзвоники. Розпочалося літо, найулюбленіша пора усіх дітей, а разом з ним і канікули з веселими іграми, забавами, пригодами та книжковими дивами.

Корисно, цікаво і весело  проводять час та відпочивають в дні літніх канікул у Івашковицькій бібліотеці-філії  КЗ «Публічна бібліотека» , а саме: грали в настільні ігри, із задоволенням читали книги і дізнавалися багато цікавого, відгадували загадки, подорожували разом з казковими героями. Приймають участь у цікавих конкурсах були учасниками різноманітних майстер-класів, навчилися виготовляти різні вироби, іграшки своїми руками. Теми –різноманітні: «Читаємо під літньою парасолькою», «Казка+Пригода = Читаємо з насолодою», «Літо. Книга. Позитив», «Літо з Бібліотекою».  Проведено перше заняття з елементами творчості «Браслет для друга». Після заняття діти поласували морозивом.

Літні канікули розпочались і чимало дітей мріє про незвичайні пригоди, захопливі подорожі, незвідані зустрічі, знайомство з цікавими людьми. Вирушивши в подорож до центральної бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека», мрії учнів Греблянської гімназії здійснились.

«Василь Шкіря - творець казкового світу» - під такою назвою проведено захід в Іршавському міському будинку культури з нагоди 65- річчя від дня народження В.Шкірі для дітей літніх пришкільних таборів відпочинку на базі закладів загальної середньої освіти Іршавського ліцею №1, Іршавського ЗССО І-ІІІ ст. №2, Іршавського ліцею, Ільницькою ЗССО І-ІІІ ст.

Директор КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради Майя Бобик ознайомила присутніх з книжковою виставкою «Василь Шкіря – чарівник, творець казкового світу».

«Лірика моєї душі».... Так назвала свою першу збірку віршів Зінаїда Григорівна Попович, яку 15 червня 2023 року авторка презентувала у центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека»  Іршавської міської ради. «Коли діти повиростали, онуки стали самостійними, як виконала сповна свій трудовий обов'язок і вийшла на заслужений відпочинок, Зінаїда Григорівна взялася за перо. Адже душа і серце благали висловитися про прекрасне і наболіле, про людей і людяність, про величне і важливе, про красу природи, про найдорожчих у світі дітей і онуків, про своїх рідних і край, де народилася, про свою любов і повагу до ближнього, про святкування іменин і знаменних подій рідних і друзів» - так у передмові написали доньки авторки Олена, Ірина та Любов.

Рідні, близькі, подруги, колишні колеги та учасники Хору ветеранів, активною учасницею якого є сама Зінаїда Григорівна, сказали багато теплих слів та висловили щирі побажання творчості і здоров'я авторці. У залі вирувала атмосфера доброти, душевності, любові та поезії!!!

07.06.2023 р. до Центральної бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради завітали учні третіх та четвертих класів Іршавського ліцею №1 (класні керівники: Онисько М.І., Стой М.В., Ізай М.І., Трикур А.І., Корпош Н.В., Скоблей І.І., Скоблей І.Р., Данилаш Є.Ю., Полянська М.В., Андрашко Н.М.).  Зустріч у бібліотеці полягала у розвитку інтересу дітей до читання, бажання слухати, виховувати бережливе ставлення до книги, а найголовніше - викликати бажання стати активними читачами дитячої бібліотеки. Присутні отримали багато рекомендацій, що прочитати влітку.

Діти з цікавістю переглядали літературу на полицях та вибирали книги на літні читання.

Розпочалися літні канікули, але в бібліотеці канікул нема. До Чорнопотіцької бібліотеки-філії КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради завітали на екскурсію учні Чорнопотіцької початкової школи зі своїми класними керівниками (Жідов А. М., Алексій О. В., Котубей М.І.).

У Центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради оформлено книжкову виставку до всесвітнього дня охорони навколишнього середовища «Бережи Землю!».

До Дня захисту дітей в Центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради була представлена книжкова виставка «Десять сходинок до казки». Тут дітки змогли знайти: казки про принцес і лицарів, чарівні, магічні казки, повчальні казки... .

Напередодні Дня захисту дітей до Центральної бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради завітали учні 2-Б класу Іршавського ліцею №1 (класний керівник Жупанин Б.Ф.). Діти дізнались, що існує ще дуже багато казок, крім тих, які вони знають! В бібліотеці є і ті книги, з якими вони вже знайомі, і багато невідомих їм, які можна прочитати. Малеча з цікавістю розглядала стелажі з книгами. Також, вони отримали «солодкі поради» на літо, які прочитали вголос.

Знайомство з бібліотекою, мабуть, у кожної людини залишається у пам’яті назавжди. Адже це - перша зустріч з безмежно цікавим світом пізнань, який втілює в собі надбання людського розуму. Тому, дуже важливо для малечі, якою буде ця зустріч, який залишить слід у світогляді майбутнього читача.

Тож, і цього разу в Центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради було гамірно. Учні 1-Б класу Зарічанської гімназії (класний керівник Петруляк А. І.) познайомилися з роботою книгозбірні, з захватом гортали цікаві книжечки та яскраві журнали.

З метою підвищення інтересу до книги, виховання мистецтва читання, формування духовного світу дітей та молоді працівники центральної бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради проводять пізнавально-ознайомчі екскурсії для юнацтва. 20 червня 2023 року до центральної бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради завітали гуртківці «ПАДІЮНу» при Вільхівському ліцею (викладач О.М.Чорноличак). Під час екскурсії учні поринули в неймовірний книжковий світ, ознайомились з історією бібліотеки і її головною цінністю - книгою. Навчилися усвідомлювати як книги допомагають не тільки з цікавістю опановувати різні науки, але й вдосконалювати та розширювати знання.

Найменші читайлики Чорнопотіцького закладу дошкільної освіти із вихователем Лендєл Н.Ю. завітали до Чоронопотіцької бібліотеки-філії КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради, де із задоволенням відгадували загадки, грали в ігри!

За цікавими розвагами швидко плинув час.

До Дня Конституції України у Ільницькій бібліотеці-філії №1 проведено майстер-клас по виготовленню патріотичного браслета зі стрічок. Створений своїми руками браслет несе у собі тепло, позитивну енергію та є своєрідним оберегом.

В Чорнопотіцькій бібліотеці - філії КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради оформлена виставка-огляд «Конституція - оберіг нашої держави!»

У Івашковицькій бібліотеці-філії разом з клубним працівником проведено пізнавальну гру - квест «З Україною в серці». Діти пройшли 5 «станцій», відгадували загадки та виготовляли вітальні листівки до Дня Конституції. Також у бібліотеці представлена книжкова виставка «Я - Українець і це моє право - любити землю горду й величаву». Діти з користю та цікавістю провели час у бібліотеці!

В Центральній бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради підготовлено тематичну книжкову виставку «В боротьбі за вільну Україну».

У рамках літніх читань бібліотекарем Івашковицької бібліотеки-філії КЗ «Публічна бібліотека»  організовано літній варіант читального залу під відкритим небом «Бібліотека просто неба». Метою проведення літніх читань стало створення комфортного бібліотечного простору для дітей та дорослих за межами бібліотеки, де всі мали можливість переглянути книжки, знайти щось цікаве для себе почитати. Також було представлено книжкову виставку «Літо з бібліотекою».

Центральна бібліотека КЗ «Публічна бібліотека» систематично підтримує блог бібліотеки та сторінку в соціальній мережі фейсбук, оприлюднюючи матеріали про діяльність бібліотек КЗ «Публічна бібліотека» Іршавської міської ради (https://www.fаcebook.com/irbiblioteka/).

Протягом першого півріччя 2023р.  зроблено перевірку бібліотечного фонду центральної бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека», оформлено відповідні документи. Проведено поточний ремонт приміщення Інтернет – центру центральної бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека».

 

Директор КЗ «Публічна бібліотека»                                          Майя БОБИК

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь