Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Інформація про роботу спеціалістів відділу економічного розвитку та інвестицій Іршавської міської ради

Дата: 04.07.2023 08:00
Кількість переглядів: 188

Фото без опису

Упродовж ІІ кварталу спеціалісти відділу економічного розвитку та інвестицій Іршавської міської ради приймали участь у різних заходах, семінарах та тренінгах у рамках співпраці Іршавської громади в проєктах: USAID «ГОВЕРЛА», «Угода Мерів – Схід», МОМ «Людський вимір», U-LEAD з Європою, British Council, SUMCITYNET.

У травні 2023 року розпочався проєкт «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад», який втілюється «Міжнародною організацією з міграції» IOM Ukraine в партнерстві із «Західноукраїнським ресурсним центром» та фінансується Посольством Канади. Іршавську громаду відібрано на конкурсній основі завдяки нами розробленій та поданій проєктній заявці. Як результат - 30 учасників та учасниць пройшли навчання зі збору, аналізу та обробки даних, ми отримаємо ноутбук та 8 планшетів, як і всі з 26 команд-учасниць. За результатами І етапу нашу громаду в числі 15 було відібрано у ІІ етап, де ми позмагаємося за грантову підтримку у сумі 260 тисяч гривень.

Тренінги МОМ з проєкту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад»

З метою пошуку та започаткування партнерських відносин між українськими та американськими громадами, відділом економічного розвитку та інвестицій, за підтримки партнерів - Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» подано заявку до міжнародної мережі міст-побратимів Sister Cities International (SCI), мережі громадянської дипломатії, яка створює та зміцнює партнерство між громадами в Сполучених Штатах і громадами в інших країнах.

Також відділ економічного розвитку та інвестицій Іршавської міської ради активно займається пошуком партнерів для реалізації різних проектів у галузі розвитку інфраструктури, сприяння громад та стійкості середовища. Для досягнення цієї мети шукаємо партнера для спільного проєкту в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Україна» на 2021-2027 роки. Спеціалісти відділу взяли участь у ряді семінарів «Основи роботи з проєктами», які організовані Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» та програмою транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027 для вдосконалення навичок роботи з проєктами та можливості співпраці з міжнародними партнерами.

Тренінг “Можливості співпраці програми транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027 з громадами партнерами проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Західної України (м. Львів). 

 Подано 5 пропозицій проєктів на участь у відборі від Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, фінансування яких може здійснюватися за рахунок відповідної субвенції, в рамках угоди «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» між Україною та ЄІБ.

Спеціалістами відділу розробляються проєкти в рамках Грантової Програми IFC, що стосуються реконструкції комунальних будівель під житло для ВПО за підтримки проєкту «Угода Мерів – Схід».

Згідно графіку за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» продовжуємо напрацьовувати Стратегію розвитку Іршавської міської територіальної громади до 2027 року: відбулися 2 засідання робочої групи, розроблено проєкт Профілю громади, оголошено про збір проєктів до Плану реалізації Стратегії розвитку Іршавської міської територіальної громади" 

30 червня завершився збір пропозицій для формування Каталогу проєктних ідей у Закарпатській області за проєктом ПРООН «Посилення стійкості громад в регіонах України», що реалізується за фінансової підтримки уряду Великої Британії. Разом зі спеціалістами інших відділів та установ ми сформували і подали 24 проєктні ідеї.

Також спеціалісти відділу взяли участь:

-у тренінгу на тему «Інструменти пріоритизації сценаріїв просторового розвитку територіальної громади», де команда експертів з просторового планування, допомагала громадам-партнеркам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», які зараз проходять свій шлях з розробки завдання комплексного плану просторового розвитку своїх територій, сформувати бачення розвитку територій, визначити наявні та потенційно можливі ресурси громади;

  • у тренінгах з програми "Енергоефективність громадський будівель в Україні" Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України;
  • у навчальному курсі по програмі «Підтримка креативної економіки», створеній Cultural Associates Oxford та Британською Радою. 

Через веб-сайт та офіційну ФБ-сторінку громади мешканцям, підприємцям, фермерським господарствам доводиться інформація щодо підтримки бізнесу в умовах воєнного часу – про урядові програми та міжнародні ініціативи, зокрема можливість отримання пільгових кредитів, безповоротних грантів для аграріїв, малого і середнього бізнесу та інші матеріали щодо розвитку підприємництва.

           Відділ економічного розвитку та інвестицій Іршавської міської ради  працює над розглядом та вирішенням питань, які надійшли у формі листів від різних організацій.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь