Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

У процесі розробки проєктно - кошторисна документація на проведення ремонту центрального мосту Іршавської міської територіальної громади

Дата: 22.06.2023 15:48
Кількість переглядів: 698

Фото без опису     Жителі та гості міста занепокоєні станом Іршавського мосту, який являється архітектурною пам’яткою міста, з приводу його зовнішнього вигляду та технічного стану, споруджений у 1923-1924 роках на місці дерев'яного за часів першої Чехословацької республіки.

 Ця архітектурно-інженерна споруда простояла цілою і неушкодженою багато десятиліть, пережила Другу Світову війну, але в останні роки навіть не озброєним оком можна помітити сліди руйнування мосту, оскільки окрім косметичного оздоблення ремонт несучих конструкцій балансоутримувачами (ДП «Служба автомобільних доріг у Закарпатській області») не проводився.

   З метою забезпечення безпечного проїзду та належного утримання автотранспортного мосту довжиною 50 м. розташованого у м. Іршава через річку Іршавка на ділянці автомобільної дороги загального користування місцевого значення О 070502 Довге-Іршава на владному рівні було подано клопотання про необхідність здійснити технічне обстеження та проведення ремонтних робіт мосту до ДП «Служба автомобільних доріг у Закарпатській області», яка являється його балансоутримувачем.

20.06.2023  робочою комісією у  складі Заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Івана Васильцюна, спеціалістів міської ради, провідного інженера відділу якості та технічного контролю ДП «Служби автомобільних доріг у Закарпатській області» Богдана Сича, сертифікованого  інженера - проєктувальника  мостових споруд Олександра Руденко проведено технічне обстеження автотранспортного мосту у м. Іршава.

Фото без описуПід час обстеження визначено ряд заходів та складено акт обстеження щодо можливості проведення ремонту несучих конструкцій, дорожнього покриття а також косметичне оздоблення автотранспортного мосту.

Отже, на даний час сертифікованим інженером - проєктувальником мостових споруд розробляється проєктно - кошторисна документація на проведення ремонту мосту. Після проведення експертизи проєктно - кошторисної документації буде проводитися у встановленому Законом порядку визначення виконавця вказаних робіт та визначення джерел фінансування на ремонтні роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь