Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Відкриття виставки мистецтва станкової графіки Христини Мельник

Дата: 19.06.2023 18:06
Кількість переглядів: 1028

Фото без опису

Сьогодні, 19 червня, у виставковій залі Іршавського МБК відбулася художня виставка юної, талановитої іршавчанки, а сьогодні ще й іменинниці, - Христини Мельник.  Більше п’ятдесяти картин презентувала молода художниця, яка працює зі станковою графікою і створює декоративні та стилізовані орнаментальні роботи. Як виявилося, юна художниця майстерності навчилася не у художній школі, а самостійно. Роботи, котрі прикрашали стіни домівки та робочого кабінету пані Христини близько 10-ти років захоплено привертали увагу десятків знайомих. Як тільки но іршавчани дізналися що дівчина власноруч майструє таку красу почали наполягати щоб вона презентувала своє мистецтво роду станкової графіки на виставці. Сама ж дівчина зізнається, що така ідея була для неї приємною пропозицією, але вона дуже довго думала чи це дійсно потрібно, як відреагують люди. Та результат перевершив всі очікування, сьогодні всі в захваті вдивлялися в майстерність робіт і дивувалися наскільки ж терпіння та уяви потрібно мати щоб створити таку красу чорно-білими кольорами.

Привітати юну художницю прийшло чимало гостей, це і рідні, знайомі, однокласники, друзі,  культурні діячі, місцева влада, а також художники. Першим зі словами привітання до Христини звернувся іршавський міський голова Віктор Симканинець, побажав їй не зупинятися, тільки йти вперед, розвивати свій талант. А також зауважив, що Христина стала своєрідним прикладом для тих іршавчан, котрі можливо так само малюють, пишуть, співають, але роблять це тільки для себе, а потрібно навпаки показати чим людина талановита, адже це хороший вклад у розвиток громади. Привітала юний талант і начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту Іршавської міської ради Єлизавета Яцканич, яка відзначила її подякою відділу культури. Виявляється, за результатами обласного пленеру художників «Рожевий цвіт», одна з робіт дівчини «Дерев’яна церква, пам’ятка архітектури» буде представлена на обласній виставці у музеї архітектури, побуту в м.Ужгород що відбудеться 22 червня цього року.

Організувала, мотивувала, підтримувала Христину та провела виставку  заслужений працівник культури України – Оксана Сідор. Також Христину Мельник вітали художники Любов Матіко - художник, народний майстер України, член спілки художників України, викладач Ільницької ДШМ, Надія Вербищук – художник, викладач Іршавської ДШМ, котрі також відзначили майстерність юної художниці. Ця зустріч подарувала масу задоволення, гарний настрій та багато позитивних емоцій завдяки мелодійності гості виставки, скрипальки – Ліани Прицької та народного гурту «Остра тирнина».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь