Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ МІСЬКОЇ РАДИ ЗА ТРАВЕНЬ 2023

Дата: 08.06.2023 09:28
Кількість переглядів: 301

Фото без опису

          Основним напрямком діяльності служби у справах дітей є реалізація державної політики щодо захисту прав та законних інтересів дітей,зокрема дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, запобігання злочинності та правопорушенням серед неповнолітніх.        .

          На території Іршавської територіальної громади проживає 8740 дітей. З них, на обліку служби у справах дітей Іршавської міської ради станом на 01.06.2023 року перебуває 42  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 17 діти-сироти та 25 діти, позбавлені батьківського піклування. Пріоритетними формами влаштування цієї категорії дітей є сімейні форми: 30 - під опікою та піклуванням, 2 - у дитячому будинку сімейного типу, 3 – у  прийомній сім’ї, 1 – усиновлено; 0 – повернуто на виховання до батьків; 5 – в інтернатних закладах; 1- ПТУ, 1- благодійна організація. На території громади функціонують 3 прийомних сімей, у яких виховується 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

       На профілактичному обліку служби перебуває 25 дітей, що проживають у 10 сім’ях, де батьки або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків, тобто такі, що опинилися в складних життєвих обставинах. Робота з даними сім’ями,  є одним із пріоритетних напрямків діяльності служби у справах дітей. Службою систематично проводяться перевірки даних сімей, з батьками та дітьми проводяться профілактичні бесіди, до батьків застосовуються адміністративні методи впливу, або вирішується питання про позбавлення їх батьківських прав. У випадках, систематичного невиконання батьками своїх обов’язків по вихованню дітей, службою у встановленому порядку, проводиться своєчасне відібрання дітей з небезпечного середовища.

        Зокрема, з метою виявлення зазначених сімей, службою у справах дітей спільно з центром надання соціальних послуг, офіцером громади та інспектором ювенальної превенції відділення поліції № 1 (м.Іршава) Хустського відділу поліції ГУНП України в Закарпатській області  проведено обстеження умов проживання  98 сімей. 

         З метою виявлення дітей, які  жебракують, бродяжать, схильні до протиправних дій працівниками служби у справах дітей спільно з працівниками поліції було проведено 71 рейдів-відпрацювань на території  громади (“Діти вулиці”, “Ринок”, “Вокзал”, “Парк”, «Побут»).

Протягом відповідного періоду 2023 року проводились перевірки розважальних закладів та місць проведення дозвілля (кафе,), а саме:

 -   проведено 32 рейди-відпрацювання на території Іршавського автовокзалу та ринків сіл Іршавської ТГ, під час рейдів порушення не виявлено.

Протягом відповідного періоду організовано та проведено  5 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких розглянуто 26 питання. Подано  14 пректів рішень на рогляд виконавчого комітету Іршавської міської ради. 

Службою у справах дітей проводиться робота щодо усиновлення, так на обліку служби перебувають 4 подружні пари та одна особа, як кандидати в усиновлювачі. Також службою у справах дітей проводиться нагляд за дітьми, які усиновлені, таких дітей на обліку служби налічується 25, протягом поточного року нами перевірено умови утримання та виховання 5 усиновлених дітей.

Службою у справах дітей проводиться правова робота, так нами підготовано 1 позов та напрвлено до Іршавського районного суду про позбавлення батьківських прав відносно 2 батьків, на даний час відкрито провадження по даній справі. Протягом відповідного періоду на облік служби взято 1 дитина, яку влаштовано під опіку. Знято з обліку 1 дитина, позбавлену батьківського піклування, причина:  досягнення повноліття. 

Робота служби у справах дітей висвітлюється на сайті Іршавської міської ради, всього нами було подано 24 публікацій

 

Начальник служби                                  Ольга РЕНДЗЕЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь