Іршавська міська рада

Закарпатська область, Хустський район

Закарпатська область отримає додатково 9,1 млн грн з держбюджету для покриття втрат доходів місцевих бюджетів у зв’язку з повномасштабною збройною агресією росії

Дата: 17.05.2023 14:47
Кількість переглядів: 267

5 травня Уряд затвердив другий етап розподілу додаткової дотації для органів місцевого самоврядування в обсязі 3,1 млрд грн (розпорядження КМУ від 05 травня 2023 р. № 408-р). Ці кошти будуть спрямовані на потреби обласних бюджетів Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей та 516 бюджетів територіальних громад.

Юлія Траньович, консультантка з бюджетних питань Асоціації міст України в Закарпатській області, розповідає, що з другого траншу для нашої області розподілено 9,1 млн грн для 18 територіальних громад. Найбільший обсяг дотації з цього траншу отримають Тячівська міська (2,2 млн грн), Холмківська сільська (1,2 млн грн), Усть-Чорнянська селищна (1,2 млн грн), Великобичківська селищна (0,8 млн грн) та Довжанська сільська (0,5 млн грн) територіальні громади.

На даному етапі розподіл додаткової дотації здійснюється щокварталу з урахуванням в основному динаміки фактичних надходжень ПДФО відносно відповідного кварталу 2022 року, тобто дотація розподілена бюджетам, у яких спостерігається зменшення надходжень ПДФО у І кварталі 2023 року відносно І кварталу 2022 року.

Нагадаємо, що додаткова дотація спрямовується на вирівнювання диспропорцій у місцевих бюджетах, які виникли у зв’язку з повномасштабною збройною агресією росії, та передбачена на 2023 рік в обсязі 23,9 млрд грн, з яких 10,2 млрд грн були розподілені в березні, в тому числі 118,8 млн грн – для Закарпатської області.

Закарпатське РВ Асоціації міст України

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь